Protest sub genericul ”Stop sărăcirii românilor”



Scumpirile excesive, nivelul de trai tot mai scăzut și temerile privind accentuarea declinului economic în perioada următoare au scos oamenii în stradă, în mai multe orașe din România, în cadrul unei acțiuni organizate, la nivel național, de Confederația Națională Sindicală ”Cartel ALFA”. Două caravane cu protestatari, care au plecat, luni, din Zalău, respectiv Botoșani, au ajuns, joi, în București, unde s-a desfășurat un miting-marș sub genericul ”Stop sărăcirii românilor”. Circa 5.000 de protestatarii s-au adunat în Piața Victoriei, de unde au plecat în marș spre Piața Revoluției.

BOGDAN-IULIU HOSSU, președinte, CNS „Cartel ALFA” "Marșul anti-sărăcire are scopul de a sensibiliza decidenții asupra necesităților și problemelor cu care se confruntă cetățenii, indiferent că sunt lucrători sau pensionari, scăderea nivelului de trai pe care-l resimțim cu toții, tocmai datorită lipsei unor decizii adecvate. Nu are scop să dăm guvernul jos, că am fi fost mult mai mulți pentru această acțiune, ci scopul este să crească puterea de cumpărare a cetățenilor, majorând salariile și pensiile.”

VOX ”Protestăm pentru negocierea salarilor, pentru negocierea contractului colectiv de muncă la nivel național, pentru mărirea salariilor astfel încât să fie acoperit coșul zilnic de nevoi a fiecărei familii în parte.”

GABRIEL PREDICA, vicepreședinte, FSSR ”Discutăm despre o lege a salarizării care ar fi trebuit aplicată integral în acest an. Faptul că nu a fost aplicată afectează în mod diferit, însă, afectează toate categoriile.”

COSMIN DOROBANȚU, președinte, FSANP ”Practic, românii, toți care sunt aici, polițiști, polițiști de penitenciare, oameni din economia țării, din industrie, ies și protestează în fața guvernului pentru că vor niște măsuri care să-i facă pe români să treacă această iarnă. Practic ne aflăm în fața celei mai mari crize economice și sociale din ultimele decenii și acești oameni nu conștientizează.”

VOX ”Noi venim de la Galați, unde costurile sunt din ce în ce mai mari cu producția. Atâta timp cât gazul și energia electrică e scumpă, ne pierdem locurile de muncă."

Caravanele cu protestatari plecate din Zalău și Botoșani au trecut prin orașele Deva, Târgu Jiu, Râmnicu Vâlcea, Slatina, Bacău, Galați și Slobozia. Vineri, oamenii vor protesta la Palatul Cotroceni, pentru a-i transmite mesajul lor direct și președintelui Klaus Iohannis.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook