Proteste ale sindicaliștilor din Sănătate, la Palatul ParlamentuluiProtest al sindicaliștilor din Sănătate, la Parlament, în zilele în care sunt programate dezbaterea şi votul în plen privind proiectul legii bugetului de stat și proiectul legii bugetului asigurărilor sociale pe 2021.

IRINA CODREANU, reporter „Membri ai sindicatelor din Sănătate protestează astăzi și mâine la două porți ale Parlamentului: poarta din dreptul Bd. Națiunile Unite și cea dinspre Calea 13 Septembrie. Sindicaliștii cer creșterea alocării bugetare pentru sănătate, dar și respectarea drepturilor câștigate. În timp ce aceștia protestează afară, parlamentarii dezbat proiectele de buget.”

Intenția Executivului de a reduce veniturile salariale prin eliminarea indemnizaţiei de hrană, reducerea unor sporuri şi eliminarea voucherelor de vacanţă a declanșat un val de nemulțumiri în rândul angajaților vizați de aceste măsuri. În condițiile în care angajaților din Sănătate le este interzisă demisia, iar protestele de tipul grevei sunt interzise, reducerea veniturilor salariale mută aceşti lucrători în zona muncii forţate, susțin sindicaliștii. De asemenea, protestatarii cer măsuri pentru protecţia sănătăţii şi securităţii, în scopul reducerii numărului de inferctări cu SARS CoV-2.

GABRIEL PREDICA, vicepreședinte, Federația “Solidaritatea Sanitară” „Din păcate, nu am găsit niciun fel de disponibilitate la dialog din partea Guvernului. Am găsit, în schimb, disponibilitate din partea parlamentarilor. Avem, de mai bine de două luni de zile, întâlniri cu ei, cerându-le să includă, în legea bugetului, majorarea salariilor. Este cam ultima șansă pe care noi încercăm să o fructificăm. Venim și mâine, protestăm și mâine.”

CĂTĂLIN PANAIT, brancardier, S.U.U.B. „Să nu ne taie sporurile, să nu ne ia tichetele de vacanță, indemnizația de masă, să arate recunoștință.”

ELENA BROSCARU, membru Federația “Solidaritatea Sanitară” „Acțiunile noastre de protest sunt pentru a-i determina pe parlamentari să adopte amendamentele care sunt propuse, astfel încât să crească bugetul alocat, și să aloce sumele necesare pentru respectarea drepturilor lucrătorilor din Sănătate.

LUMINIȚA OPREA, asistentă medicală, S.U.U.B. „Este mult mai mult decât nemulțumire. Oamenii sunt dezamăgiți după un an de pandemie, timp în care am fost lăudați, dar și folosiți... Ne-am trezit cu drepturile suspendate. Oare s-a terminat pandemia? Nu mai este nevoie de noi?”

Săptămâna trecută, proiectul legii bugetului de stat și proiectul legii bugetului asigurărilor sociale pe 2021 au trecut prin comisiile parlamentare de specialitate, pentru obținerea avizelor. Luni, parlamentarii s-au reunit în plen pentru dezbateri privind cele două proiecte de lege, iar marți este programat votul final.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Noblete
Drama

Noblete

În epoca dinastiei Joseon, in Coreea femeile aveau un statut social minor, lovindu-se de multe ori de discriminarea bazată pe sex. Practic, era imposibil ca o femeie să se exprime liber și să urmeze calea pe care o dorea.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Iubirea invinge
Drama

Iubirea invinge

Anurag Basu și Prerna Sharma par a fi făcuți unul pentru celălalt. Totuși, pentru a putea fi împreună, viața îi supune la multe încercări. Va reuși dragostea să iasă învingătoare?

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook