Proteste ale transportatorilor



Transportatorii, din nou în stradă! Sute de membri ai Federaţiei Operatorilor de Transport au protestat timp de cinci ore în Piaţa Victoriei din Capitală.

COSMINA STOIAN, reporter

"Transportatorii cer Guvernului să adopte două ordonanţe de urgenţă. Una ar trebui să reglementeze activitatea aplicaţiilor de tip car-sharing, iar cea de-a doua ordonanţă ar urma să-i scutească de obligaţia de a-şi lua maşini noi pe cei care vor contracte pentru trasee judeţene şi naţionale."

Taximetriştii sunt nemulţumiţi de faptul că firmele concurente sfidează legislaţia pentru Transporturi şi taximetrie, pe care ei o respectă.

VOX
"Noul aparat de taxare, acesta este în contact cu Fiscul, ceea ce înseamnă că noi nu ne mai permitem să facem anumite chestii pe care le fac ceilalţi. Înseamnă că plătim impozite, plătim taxe către Fisc şi către stat, ceea ce celelalte firme concurente nu fac. De aceea ne luptăm să punem în reglementare, atât firmele concurente să se alinieze la normele care dumnealor le cer, adică să respecte legea transportatorilor."

VOX
"Ni se promite de atâta timp, nu ni se pare deloc firesc, (...) noi să plătim taxele şi să fim concuraţi nelegal. Nu vrem decât ca şi ei, la rândul lor să plătească ca şi noi."

Reprezentanţii protestatarilor au discutat cu ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, în sediul Executivului. Ei au primit asigurări că în următoarea ședință de Guvern vor fi aprobate modificările cerute de ei.

AUGUSTIN HAGIU, preşedinte, Federaţia Operatorilor Români de Transport

"Sunt sunete de bucurie, pentru că văd cele două obiective atinse pentru ziua de astăzi şi anume certitudinea faptului că ordonanţele pregătite de Guvern vor urma traiectoria stabilită şi că textul redactat nu va suferi modificări care să deturneze obiectivele noastre."

Ordonanţele vor elimina din legea taximetriei sintagma ”în mod repetat”, pentru a combate eficient transportul ilicit de persoane şi vor permite prelungirea programelor interjudetene şi judeţene de transport pasageri.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook