Proteste în București și în alte orașe, din cauză că elevii trebuie să poarte măști la școală



Proteste, sâmbătă, în Piața Universității și în Piața Victoriei din Capitală! Peste 300 de persoane s-au adunat în Piața Universității și circa 100 în Piața Victoriei, nemulțumiți de măsurile impuse în școli de autorități, pentru prevenirea răspândirii coronavirusului. Principala nemulțumire se referă la faptul că elevii trebuie să poaret măști în incinta unității de învățământ. Manifestanții au arborat steaguri tricolore și au purtat pancarte cu mesaje împotriva așa-zisei "dictaturi medicale" și împotriva Guvernului. La protest au participat tineri, bătrâni și chiar părinți cu copii mici. Cu toții au sfidat restricțiile menite să protejeze oamenii de atacul coronavirusului. Aceștia nu au respectat distanțarea socială și nu au purtat mască de protecție.

prin telefon: dr. VIRGIL MUSTA, medic, Boli Infecțioase „Ca principiu, orice protest e în regulă să fie făcut, cu condiția ca să păstrezi regulile de necontaminare. Adică, de a păstra distanțarea socială și de a purta măști. Pentru că, altfel, ele reprezintă focare de contaminare. Și, datorită faptului că nu se respectă aceste reguli și pentru că sunt curente foarte puternice, care mobilizează lumea să nu respecte regulile, numărul de cazuri a crescut foarte mult, în ultimul timp. Suntem într-o situație delicată, pentru că nu mai avem locuri în spitalele de nivel 1 și 2 și terapiile intensive sunt pline. Așa că, nu este bine ceea ce se întâmplă, pentru că tot populația are de suferit.”

LUDOVIC ORBAN, premierul României „I-am și văzut pe copii că sunt ascultători. Copiii respectă această regulă la școală și nu văd de ce trebuie să existe unii care să instige la nerespectarea regulilor. O să-și asume ei răspunderea pentru îmbolnăvirea copiilor, pentru că, odată îmbolnăviți, copiii pot să ducă boala acasă. Își asumă ei răspunderea pentru un asemenea risc major? Noi nu putem fi de acord cu astfel de propuneri.”

Proteste la care au participat câteva zeci de persoane au avut loc, sâmbătă seară, și în alte orașe din țară, precum Timișoara, Cluj și Oradea.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook