Protestul ”Biblioteca pentru Pop”, în Piața Victoriei



Scandalul manualelor auxiliare ia amploare! Un protest inedit, organizat astăzi, în Piața Victoriei, sub genericul "Biblioteca pentru Pop", are drept scop atragerea atenției asupra deciziilor ministrului Educației, Liviu Pop, cel despre care organizatorii spun că a bulversat întreg sistemul de învățământ din România. Contestatarii au depus câte o carte, pentru Liviu Pop, dar și pentru ceilalți membri ai Guvernului Tudose, și au cerut demisia ministrului Educației. Organizatorii protestului îşi motivează acţiunea invocând scandalul manualelor şcolare şi "gravele probleme de background profesional" ale ministrului.
Doamna din imagini a venit la protest cu nepoţica. Spune că a adus-o special pentru a-i explica semnificația unui astfel de gest.

VOX "Pentru cei care primesc cărţile, să-i mulţumească ministrului că tot răul duce spre bine. Pentru bibliotecile şcolare!"

Monica este actriţă. Ea a depus pe masa din Piața Victoriei volumul "Cum să iubeşti", de Thich Nhat Hanh. Tânăra spune că volumul este un mesaj pentru șeful Educației.

VOX "Să iubească copiii şi să realizeze că, dacă iubeşti copiii şi educaţia, nu le pui beţe în roate şi îi laşi să facă sport, nu să vorbească despre sport sau să scrie despre sport."

Potrivit organizatorilor protestului, cărţile strânse atfel vor fi donate "unor şcoli pe care subfinanţarea le-a adus în situaţia de a nu avea o bibliotecă". Între timp, ministrul Educaţiei, Liviu Pop, susține că se războiește cu editurile care încă mai tiparesc manuale fără a avea autorizație.

LIVIU POP, ministrul Educaţiei "Azi am notificat cinci edituri, am notificat și Ministerul Finanțelor și Protecția Consumatorilor. Joi, vom avea în ședința de Guvern actul normativ prin care dăm posibilitatea editurilor să își depună proiectele de auxiliare, acestea să fie evaluate, ca de vineri să se poată folosi auxiliare aprobate în toate unitățile școlare de stat și private din România."

Cea mai recentă măsură care a dat peste cap Educația din România a fost ordinul de ministru privind interzicerea materialelor auxiliare, care a provocat situații aberante: părinții s-au plâns că elevii sunt percheziționați în ghiozdane, profesorii că nu mai au cum să predea la clase, iar soarta examenelor din acest an scolar a devenit incerta.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook