Protestul avocațilorAvocații au intrat, miercuri, în sălile de judecată, doar pentru procesele urgente. Cei care nu au avut astfel de urgențe, au protestat în fața sediilor judecătoriilor și tribunalelor, nemulțumiți din cauza deficienţelor din sistemul de justiție.

AMBIANȚĂ "Fără avocați nu sunteți apărați! Fără avocați nu sunteți apărați! Fără avocați nu sunteți apărați!"

VIORICA BIȚĂ, avocat ”- Nemulțumirile noastre vizează mai multe aspecte. În primul rând potențialele modificări legislative, care sperăm noi că nu vor trece de CCR. - Care sunt acestea? - Referitoare la impozitarea veniturilor, referitoare la contribuțiile de asigurări sociale de sănătate.”

COSTEL GÂLCĂ, avocat ”- Diminuarea onorariilor, am aici o dovadă, că un onorariu de avocat a fost fixat la un leu. - De cine? - De către judecători. Judecătorii de la Focșani au considerat că munca unui avocat este un leu. Este evident că este o încălcare a demnității oricărei meserii în lumea asta, nu doar a avocaților, astfel încât trebuie să luam atitudine și să protestăm împotriva acestor abuzuri.”

GABRIEL BONICA, avocat ”O mare nemulțumirea a noastră este această perioadă de regularizare administrativă a dosarelor, care nu reprezintă nimic altceva decât o tergiversare a lor. În loc să fie vorba de celeritatea rezolvării cazului, este vorba exact de tegiversare pe care, iar justițiabilii nu o înțeleg, le varsă pe toate în capul nostru, al avocaților, că ei banii îi dau la avocați și semnează delegațiile nu cu judecătorii, dar finalul este întotdeauna la un magistrat.”

Avocații susțin că sunt și limitări ale accesului la justiţie, cauzate de cuantumul nerezonabil al taxelor. Ei spun că toate aceste deficiențe pot fi remediate pe baza unei conlucrări instituţionale oneste, între toţi cei implicaţi în înfăptuirea actului de justiţie.


Recomanda prietenilor tai

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Omul padurii
Aventura

Omul padurii

Serialul urmărește peripețiile unui pădurar, Pietro Thiene, care este un adevărat om al muntelui și bun cunoscător al naturii. Acesta, însă, ascunde un secret teribil din trecut. Ca alpinist cu experiență, el a asistat la căderea fatidică a soției sale în timp ce încerca să escaladeze un zid provocator.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii
Anupamaa
Drama

Anupamaa

Anupamaa a sacrificat mult pentru a deveni o soție loială, o noră devotată și o mamă iubitoare. Dar a primit, în schimb, doar lipsă de respect din partea tuturor. După ce realizează situația în care se află, Anupamaa decide să-și trăiască viața în condițiile ei.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook