Protestul legumicultorilor, în Piața Victoriei



Legumele românești, expuse, astăzi, în Piața Victoriei! Nu pentru comercializare, ci pentru a le arăta guvernanților ce apasă pe umerii legumicultorilor, din cauza politicilor greșite aplicate, în România, în acest domeniu. Reprezentanții Uniunii Salvăm Țăranul Român, împreună cu legumicultori veniți din mai multe zone din țară și-au strigat nemulțumirile chiar în fața clădirii Guvernului. Participanții la protest au adus lădițe pline cu roșii, ardei și vinete, însoțite de prețurile derizorii la care au ajuns să se vândă. Asta, în timp ce în supermarketuri, aceleași legume, dar provenite din import, se vând la prețuri și de 5 ori mai mari. Fără ajutor din partea statului, producătorii de legume spun că sunt în pragul falimentului.

AMBIANȚĂ ”Hoții! Hoții!”

VOX ”Produsele nu avem unde să le vindem. În primul rând, și nepăsarea celor de la Guvern favorizează importurile. Aduc legume din Turcia și din alte țări pe care pun etichetă de România și noi nu putem să le vindem. Le vindem la un preț sub prețul de producție. De la un leu în jos.
”Eu, de exemplu, am aruncat în jur de patru tone de vinete, nu am avut unde să le vând.”

MIHAI CHESNOIU, reprezentant U.S.T.R. ”Nu avem programe de promovare, nu avem măsuri de susținere. Nu avem măsuri de susținere a pieței autohtone, de susținere a produsului autohton, a producătorului, măsuri de îndreptare a problemelor și nevoilor noastre. O să ne trezim anul viitor, când va fi prea târziu. Oamenii vor căuta produsul românesc, nu-l vor mai găsi nici măcar sub falsă etichetă.”

Protestatarii spun că de un an și jumătate tot încearcă să le explice guvernanților în ce situație ingrată a ajuns legumicultura din România. Nici la ora actuală nu au reușit să obțină un plan de măsuri pentru sprijinirea activității în acest domeniu. Protestul din Piața Victoriei s-a încheiat mai devreme decât era programat și cu amenzi usturătoare, pe motiv că participanții nu ar fi respectat spațiul delimitat de forțele de ordine. Unul dintre organizatorii protestului, Mihai Chesnoiu, care a demascat, recent, practica din unele magazine, de a vinde produse de import sub o falsă etichetă autohtonă, a fost sancționat cu 1.000 de lei. De asemenea, fondatorul Uniunii ”Salvăm Țăranul Român”, Ion Păunel, a primit o amendă în valoare de 10.000 de lei.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook