Protestul silvicultorilorProtest al silvicultorilor, în Piața Victoriei! Peste 1.000 de membri ai Federaţiei Sindicatelor din Silvicultură ”Silva” şi reprezentanți ai unor asociaţii profesionale şi patronale din domeniu s-au adunat în fața sediului Guvernului, pentru a denunța ceea ce ei consideră a fi o tentativă de privatizare a pădurilor României. Este vorba de un proiect de lege aprobat luna trecută de Guvern, care prevede reorganizarea regiilor autonome, inclusiv Romsilva. Conform actului normativ, toate activităţile comerciale ale regiilor autonome vor trebui organizate în societăţi pe acţiuni sau societăţi cu răspundere limitată. Sindicaliștii se tem că, astfel, cele peste trei milioane de hectare de pădure aflate în proprietatea statului riscă să fie înstrăinate.

(AMBIANTA PROTEST)  

VOX ”Pădurile sunt bunuri de interes național, iar orice acțiune care lezează interesele economice ale României reprezintă amenințări la adresa securității naționale.”

VOX ”Ne-am adunat ca să ne apărăm interesele și pădurea pe care noi o gospodărim, spun eu, nu destul de responsabil, foarte responsabil.”

VOX "Am venit de la Direcția Silvică Bihor și am venit pentru a opri înstrăinarea Romsilvei, pentru protejarea pădurilor statului și pentru păstrarea locurilor de muncă a silvicultorilor."

Protestatarii cer Guvernului ca pădurile să fie scutite de noul tip de management prevăzut în proiectul de lege, care a fost transmis în procedură de urgenţă spre adoptare Senatului României. Controversatul proiect, care vizează modificarea și completarea ordonanței de urgență 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice, este inclus în Planul Național de Redresare și Reziliență. Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva administrează o suprafaţă de 3,1 milioane de hectare de păduri, pe care statul român încă le mai are în proprietate, la care se adaugă 1,1 milioane de hectare de păduri ce aparţin altor categorii de proprietari, pentru care Romsilva asigură administrarea şi serviciile silvice pe bază de contract.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Destine ratacite 2
Drama

Destine ratacite 2

Gitanjali Devi îi încredințează lui Simar Bhardwaj sarcina de a găsi o mireasă ideală pentru nepotul ei. Căutarea lui Simar se termină când o întâlnește pe Simar Narayan, care visează să devină o mare cântăreață.

vezi detalii
Omul padurii
Aventura

Omul padurii

Serialul urmărește peripețiile unui pădurar, Pietro Thiene, care este un adevărat om al muntelui și bun cunoscător al naturii. Acesta, însă, ascunde un secret teribil din trecut. Ca alpinist cu experiență, el a asistat la căderea fatidică a soției sale în timp ce încerca să escaladeze un zid provocator.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook