Protestul statisticienilorAcţiune de protest, în faţa sediului Institului Naţional de Statistică. Angajații sunt nemulțumiți că au rămas cu veniturile blocate la nivelul anului 2020, nefiind respectată, astfel, legea de salarizare 153/2017.

”Pentru ce scrie aici protestăm, pentru nerespectarea Hotărârii Curții Constituționale vizavi de familia ocupațională din care facem și noi parte. Nu suntem respectați, de 30 de ani, această instituție nu este respectată.”

”Munca complexă pe care o facem noi, salariații Institutului este foarte important și ne dorim să se aplice legea de salarizare unitară.”

Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie a semnalat cauzele care au generat revolta salariaților și printr-o scrisoare deschisă, adresată premierului. Sindicaliștii susțin că au ajuns să protesteze în urma refuzului repetat al guvernelor de a aplica, ȋn mod unitar şi nediscriminatoriu, legea salarizării.

DAN ILIESCU, preşedinte S.I.N.S.B.
”Am făcut acest protest dintr-un motiv foarte clar și foarte simplu: vrem să se respecte o lege dată în Parlament. În anul 2021 se înghețau acele majorări salariale. Am acceptat încă un an în care să fim discriminați, dar nu se mai poate.”

Statisticienii sunt implicati în acţiuni majore la nivel naţional şi european, printre care: recensământul general agricol, recensământul populaţiei şi locuinţelor, alegerile prezidenţiale, parlamentare şi locale, proiecte şi colaborări cu Banca Naţională a României, Banca Mondială și Comisia Europeană.

FLORINA ILICEA, reporter

”Anul acesta urmează să aibă loc și recensământul populaţiei și locuințelor. Majoritatea activităților esențiale acestui process vor fi asigurate de angajații Institutului Național de Statistică, lucrători care susțin că sunt demotivați financiar.”

În prezent, la nivel naţional există disponibile aproximativ 2.000 de posturi de statisticieni, dintre care sunt ocupate sunt circa 1.600.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Iubirea invinge
Drama

Iubirea invinge

Anurag Basu și Prerna Sharma par a fi făcuți unul pentru celălalt. Totuși, pentru a putea fi împreună, viața îi supune la multe încercări. Va reuși dragostea să iasă învingătoare?

vezi detalii
Destine ratacite 2
Drama

Destine ratacite 2

Gitanjali Devi îi încredințează lui Simar Bhardwaj sarcina de a găsi o mireasă ideală pentru nepotul ei. Căutarea lui Simar se termină când o întâlnește pe Simar Narayan, care visează să devină o mare cântăreață.

vezi detalii
Omul padurii
Aventura

Omul padurii

Serialul urmărește peripețiile unui pădurar, Pietro Thiene, care este un adevărat om al muntelui și bun cunoscător al naturii. Acesta, însă, ascunde un secret teribil din trecut. Ca alpinist cu experiență, el a asistat la căderea fatidică a soției sale în timp ce încerca să escaladeze un zid provocator.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook