Protestul studenților, încheiat chiar la debutProtestul organizat, astăzi, de Sindicatul Elevilor şi Studenţilor Militanţi în București, sub genericul „Marșul Pomanagiilor Împotriva Neoliberalismului”, s-a încheiat chiar la debut. Tinerii sindicaliști intenționau să apere gratuitatea de care beneficiau studenții la călătoriile cu trenul. Problema este că au obținut autorizație pentru protest de la Primăria Sectorului 1 și nu de la Primăria Capitalei, așa car fi fost legal. Prin urmare, jandarmii i-au trimis acasă pe tinerii protestatari.

IRINA CODREANU, reporter „Organizatorii protestului insistă că măsurile de austeritate lovesc în cei mai vulnerabili dintre tineri şi că Executivul sacrifică accesul la mobilitate al studenţilor în jocurile politice la care ia parte. Protestatarii se opun, de asemenea, soluţiilor de compromis prin care politicienii încearcă să tempereze reacţiile venite din rândul tinerilor în ultimele zile.”

VOX ”Ne-am săturat să fim bătaia de joc a statului, nu mai suportăm să ne fie încălcate drepturile. Avem dreptul la învățământ, avem dreptul la gratuitate pe tren.”

MIHNEA POPESCU, locțiitor președinte S.E.S.M. „O să continuăm cu acțiunile sub o formă sau alta și chiar încercăm să construim o rețea mai amplă de elevi și studenți, organizați în mod democratic, pe model sindical. Vom continua cu acțiunile pe viitor, pe tema aceasta și pe alte teme.”

Și alte organizatii ale studentilor au protestat față de decizia Guvernului de a limita călătoriile studenților cu trenul.


Recomanda prietenilor tai

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Omul padurii
Aventura

Omul padurii

Serialul urmărește peripețiile unui pădurar, Pietro Thiene, care este un adevărat om al muntelui și bun cunoscător al naturii. Acesta, însă, ascunde un secret teribil din trecut. Ca alpinist cu experiență, el a asistat la căderea fatidică a soției sale în timp ce încerca să escaladeze un zid provocator.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii
Anupamaa
Drama

Anupamaa

Anupamaa a sacrificat mult pentru a deveni o soție loială, o noră devotată și o mamă iubitoare. Dar a primit, în schimb, doar lipsă de respect din partea tuturor. După ce realizează situația în care se află, Anupamaa decide să-și trăiască viața în condițiile ei.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook