Protestul taximetriștilor



Protest de amploare al taximetriştilor, în Capitală! Sute de şoferi şi-au adus taxiurile în Piața Victoriei, în faţa sediului Guvernului. Ei au acuzat ilegalitățile practicate de platformele online de transport și au solicitat modificarea legii taximetriei.

VOX "Problema e că Uber-ul în primul rând ar trebui să fie o instituție calificată, ar trebui să facă niște stagii de pregătire pentru obținerea acestei licențe. Vedeți, noi avem o licență. Pentru această licență, dăm niște examene, niște teste. Prin această licență, noi avem dreptul să facem taximetrie pe București."

Protestul a fost organizat de Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România, care reclamă lipsa de reacție a Guvernului la cerințele transportatorilor autorizați ce își desfășoară activitatea legal. Taximetriştii sunt nemulţumiţi şi de faptul că statul român consideră că ride-sharingul este un serviciu online, în condiţiile în care Curtea Europeană de Justiție a decis deja că el reprezinta o activitate de transport de persoane si ar trebui reglementat ca atare. Taximetriştii solicită ca șoferii care lucrează pentru aplicații de tip Uber să aibă aceleași obligații ca ei, adică să realizeze controale periodic, să plătească taxe și impozite către stat și să ofere clienților bon fiscal.

VOX "Sunt dublu față de noi. Vin stă cu chirie câte 3-4 inși din Călărași, copii de 19-20 de ani și se plimbă și aleargă pe străzi. Nu e mediatizat, să vedeți câte accidente sunt din cauza lor, ce periculoși sunt. Toată lumea dă în taxi, taxi. Să-i termine pe aia care fac prețurile, să-i termine."

VOX "- Practic, șoferii de la Uber și celelalte companii nu dau examen și nu au licență. - Practic, nu sunt autorizați? - Nu au acel atestat care e valabil și care trebuie să îl aibă și ei, acel atestat prin care atestează valoarea profesională."

Potrivit News.ro, reprezentanţii platformei Uber au transmis că sunt de acord cu taximetriştii protestatari şi au subliniat că este nevoie de reglementări clare pentru toate tipurile de transport din oraşe. Taximetriştii au dat un ultimatum Guvernului. Dacă în două săptămâni Executivul nu emite o ordonanţă de urgenţă prin care să le rezolve revendicările, ei ameninţă să blocheze Bucureştiul cu maşini aduse din toată ţara.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook