Protocolul între S.R.I. și Justiție, desecretizatProtocolul între S.R.I., Parchetul General şi I.C.C.J., desecretizat! Astăzi, s-a dat publicității pe site-ul S.R.I. conținutul documentului care prevede principiile şi domeniile cooperării, obligaţiile părţilor, obiectivele, dar şi regulile cooperării dintre SRI, Parchetul General şi Înalta Curte de Casație și Justiție. În 2009 a fost semnat acordul de securitate S.R.I.-Parchetul Înaltei Curți, iar în 2012 s-a realizat acreditarea de securitate a sistemului informatic interconectat. Anul trecut, în martie, a fost prelungită acreditarea până în 2020. Scopul acordului fiind atins, acesta poate fi pus la dispoziţia publicului, precizează S.R.I.. În comunicatul Serviciului Român de Informații notează, cităm: „Procedura de declasificare a protocolului de cooperare între S.R.I. şi P.I.C.C.J., lansată la finalul lunii mai de directorul S.R.I., domnul Eduard Hellvig, s-a încheiat, astăzi, cu publicarea documentului. S-a avut în vedere faptul că protocolul nu mai conţine niciun fel de date sau informaţii care să pună în pericol securitatea naţională a României, aşa cum este definită astăzi de legislaţia în vigoare şi de recentele hotărâri în materie ale Curţii Constituţionale a României”, am încheiat citatul.

CĂTĂLINA CINCĂ, reporter ”Scandalul protocolului secret încheiat între serviciul de informații și instituții reprezentative din Justiție a izbucnit în primăvară. La începutul lunii martie, Consiliul Superior al Magistraturii anunța că au încheiat colaborări cu serviciul de informații, Parchetul General, D.N.A., C.S.M., Inspecția Judiciară și Instanța Supremă. Reprezentanții C.S.M. precizau că, după ce au examinat răspunsuri primite de la ”entitățile din sistemul judiciar”, au constatat că multe dintre acestea au avut și mai au în vigoare protocoale de colaborare încheiate cu structurile de informații.”

Potrivit documentului desecretizat colaborarea serviciului de informatii cu instituțiile din Justiție are în vedere, cităm: ”Crearea unui sistem informatic sigur şi stabil, acreditat de Oficiul Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat, necesar gestionării în condiţii de securitate şi operativitate maximă a informaţiilor în format electronic vehiculate în scopul îndeplinirii măsurilor” şi pentru ”Asigurarea de către S.R.I. a infrastructurii tehnice a sistemului necesară realizării activităţilor circumscrise domeniilor de cooperare”, am încheiat citatul.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Noblete
Drama

Noblete

În epoca dinastiei Joseon, in Coreea femeile aveau un statut social minor, lovindu-se de multe ori de discriminarea bazată pe sex. Practic, era imposibil ca o femeie să se exprime liber și să urmeze calea pe care o dorea.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Iubirea invinge
Drama

Iubirea invinge

Anurag Basu și Prerna Sharma par a fi făcuți unul pentru celălalt. Totuși, pentru a putea fi împreună, viața îi supune la multe încercări. Va reuși dragostea să iasă învingătoare?

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook