Puterea medie de cumpărare a românului, mult sub media europeanăRomânii cumpără din ce în ce mai puțin și se simte presiunea austerității! Potrivit studiului lansat de firma de cercetare de piaţă GfK, cetățenii români au, anul acesta, o sumă medie de 5,88 euro de persoană disponibilă pentru cheltuieli şi economii, cu aproximativ 60% sub media europeană. Suma medie disponibilă pentru cheltuielile şi economiile europenilor, anul acesta, este de 14.7 euro de persoană.

CĂTĂLINA CINCĂ, reporter ”La nivel naţional, Bucureştiul conduce detaşat în clasament, cu o putere de cumpărare medie pe cap de locuitor de peste 10 euro, cu 78% mai mulţi bani față de restul ţării. Nivelul este asemănător cu media din Cehia, unde suma este de aproape 10 euro. După Bucureşti, se situează județele Timiş, Cluj şi Ilfov. La celălalt capăt al clasamentului se află județul Vaslui.”

Din același studiu GfK rezultă că România se află pe locul 32 în clasamentul european. Țara noastră este depăşită în clasament de Ungaria, cu 7.4 euro, şi Polonia, cu 7.5 euro. Studiul GfK arată că venitul net disponibil variază semnificativ între cele 42 de ţări studiate. Liechtenstein, Elveţia şi Luxemburg au cea mai mare putere de cumpărare medie, în timp ce Moldova, Kosovo şi Ucraina se situează la polul opus. Anul acesta, europenii au avut la dispoziţie puţin sub 10 trilioane de euro, iar puterea de cumpărare pe cap de locuitor a crescut cu aproximativ 3,5 procente, ceea ce este semnificativ mai mult faţă de valoarea anului trecut. Indicele privind puterea de cumpărare măsurat de GfK reprezintă venitul net anual disponibil pe cap de locuitor, din salarii, pensii, ajutor de șomaj și alocații pentru copii, după scăderea taxelor și a contribuțiilor sociale. Populaţia îşi foloseşte puterea de cumpărare pentru acoperirea cheltuielilor pentru alimentaţie, întreținere, servicii, vacanţe, asigurări, pensii private şi achiziţii din retail.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Mr. Bean: Inspectorul Fowler
Comedie

Mr. Bean: Inspectorul Fowler

Filmul prezintă 14 aventuri ale lui Mr. Bean, petrecute în timp ce este inspector. Ideile geniale și comice cu care scapă din situații dificile sunt nelipsite și vor face publicul să râdă cu lacrimi.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Iubirea invinge
Drama

Iubirea invinge

Anurag Basu și Prerna Sharma par a fi făcuți unul pentru celălalt. Totuși, pentru a putea fi împreună, viața îi supune la multe încercări. Va reuși dragostea să iasă învingătoare?

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook