Puterea medie de cumpărare a românului, mult sub media europeanăRomânii cumpără din ce în ce mai puțin și se simte presiunea austerității! Potrivit studiului lansat de firma de cercetare de piaţă GfK, cetățenii români au, anul acesta, o sumă medie de 5,88 euro de persoană disponibilă pentru cheltuieli şi economii, cu aproximativ 60% sub media europeană. Suma medie disponibilă pentru cheltuielile şi economiile europenilor, anul acesta, este de 14.7 euro de persoană.

CĂTĂLINA CINCĂ, reporter ”La nivel naţional, Bucureştiul conduce detaşat în clasament, cu o putere de cumpărare medie pe cap de locuitor de peste 10 euro, cu 78% mai mulţi bani față de restul ţării. Nivelul este asemănător cu media din Cehia, unde suma este de aproape 10 euro. După Bucureşti, se situează județele Timiş, Cluj şi Ilfov. La celălalt capăt al clasamentului se află județul Vaslui.”

Din același studiu GfK rezultă că România se află pe locul 32 în clasamentul european. Țara noastră este depăşită în clasament de Ungaria, cu 7.4 euro, şi Polonia, cu 7.5 euro. Studiul GfK arată că venitul net disponibil variază semnificativ între cele 42 de ţări studiate. Liechtenstein, Elveţia şi Luxemburg au cea mai mare putere de cumpărare medie, în timp ce Moldova, Kosovo şi Ucraina se situează la polul opus. Anul acesta, europenii au avut la dispoziţie puţin sub 10 trilioane de euro, iar puterea de cumpărare pe cap de locuitor a crescut cu aproximativ 3,5 procente, ceea ce este semnificativ mai mult faţă de valoarea anului trecut. Indicele privind puterea de cumpărare măsurat de GfK reprezintă venitul net anual disponibil pe cap de locuitor, din salarii, pensii, ajutor de șomaj și alocații pentru copii, după scăderea taxelor și a contribuțiilor sociale. Populaţia îşi foloseşte puterea de cumpărare pentru acoperirea cheltuielilor pentru alimentaţie, întreținere, servicii, vacanţe, asigurări, pensii private şi achiziţii din retail.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Mr. Bean
Comedie

Mr. Bean

Mr. Bean este un adult care pare să fie născut ieri. De altfel, fiecare episod începe cu imaginea acestuia picat din lună. Este complet ignorant când trebuie să facă niște lucruri simple, însă incredibil de inventiv când găsește soluții la care niciun om normal nu s-ar gândi.

vezi detalii
Veterinarul
Drama

Veterinarul

Drama îşi desfăşoară acţiunea în timpul dinastiei Joseon. Un om care se naște sărac, începe prin a fi medic veterinar, îngrijind cai, apoi devine medic regal și primul chirurg cu practici orientale.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook