Raed Arafat anunță măsuri care vizează evitarea contactelor în mulțimeNoi măsuri de prevenire a infectării cu noul coronavirus! Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a anunțat, astăzi, că în urma şedinţei Grupului pentru Situaţii de Urgenţă, au fost stabilite noi restricții, în scopul extinderii epidemiei.

BIANCA ROTARU, reporter "Noile măsuri vizează, în special, instituțiile de stat, firmele private cu număr mare de angajați. Astfel, firmele care au mai mult de 99 de angajați trebuie să decaleze programul personalului care se deplasează cu mijloacele de transport în comun, astfel încât să se evite aglomerațiile. Sunt vizate, însă, și activitățile culturale, educaționale, artistice, religioase ori sportive, care se desfășoară în spații închise."

Raed Arafat a cerut ca toate activitățile culturale, artistice, de divertisment, sportive sau religioase care implică participarea unui număr mai mare de 100 de persoane să fie amânate sau chiar anulate.

RAED ARAFAT, șef, D.S.U. "Asta înseamnă teatre, săli de cinema, orice altă activitate care se desfășoară într-un spațiu închis. Până la 100 de persoane ok, peste 100 de persoane, nu. Dacă sunt activități ce pot să se desfășoare în aer liber, cum de exemplu sunt unele activități religioase, care nu trebuie neapărat să intre toată lumea în lăcașul de cult și poate o parte afară să urmărească slujba prin difuzoare, acest lucru se poate face."

Șeful D.S.U. a mai subliniat că activitatea cu publicul a muzeelor va fi sistată până la 31 martie, cu posibilitate de prelungire. În plus, Arafat a anunțat că exportul de medicamente și materiale sanitare folosite pentru combaterea coronavirusului va fi sistat, pe o perioadă de șase luni. Totodată, populația trebuie să respecte regulile de igienă, să evite aglomerația și să păstreze distanța față de celelalte persoane. Potrivit cotidianului The Guardian, izolarea socială este una dintre măsurile cele mai importante pe care le pot aplica oamenii din întreaga lume, pentru evitarea răspândirii accelerate a coronavirusului din China.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Mr. Bean
Comedie

Mr. Bean

Mr. Bean este un adult care pare să fie născut ieri. De altfel, fiecare episod începe cu imaginea acestuia picat din lună. Este complet ignorant când trebuie să facă niște lucruri simple, însă incredibil de inventiv când găsește soluții la care niciun om normal nu s-ar gândi.

vezi detalii
Veterinarul
Drama

Veterinarul

Drama îşi desfăşoară acţiunea în timpul dinastiei Joseon. Un om care se naște sărac, începe prin a fi medic veterinar, îngrijind cai, apoi devine medic regal și primul chirurg cu practici orientale.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook