Raport alarmant privind Aeroportul OtopeniUn raport alarmant despre Aeroportul Otopeni, prezentat fostului ministru al Transportului, Felix Stroe, în octombrie anul trecut, este făcut public abia acum. Raportul pentru perioada 2013 - 2017 a fost întocmit de Corpul de control al Ministerului Transporturilor în urma verificărilor efectuate la Aeroportul Otopeni.

ALEXANDRA GEORGESCU, reporter "Potrivit raportului, membrii consiliului de administrație de la Aeroportul Otopeni au încasat salarii peste limitele legale. Mai exact, în perioada iulie 2013 - mai 2014, acestia au primit, în total, cu aproape 213.000 lei peste limita prevăzută de lege. Este și cazul directorului general de la acea vreme, Christian Heinzmann, care, in aceeasi perioada, a încasat venituri salariale cu aproape 400.000 de lei peste limita legala."

În raport se mai consemnează faptul că o angajată, prezentă efectiv la serviciu doar 50 de minute, figura cu un număr total de 968 de ore lucrate. În perioada ianuarie 2016 - iunie 2016, ea a primit circa 27.000 de lei, din care 2.000 de lei au fost bani pentru transportul la și de la locul de muncă. Potrivit documentului, în cadrul Aeroportului Otopeni au fost făcute angajări ilegale, fiind înregistrate și conflicte de interese în unele cazuri. Corpul de control al Ministerului Transporturilor a mai constatat că, într-un singur an, s-au desfășurat programe de formare profesională cât în șase ani, costurile fiind de peste 300 de milioane de lei. Programele de instruire, în care au fost incluși angajați aleși în mod aleatoriu, au avut loc la Madrid, Paris, Nice, Monte Carlo, New York sau Las Vegas. Toate acestea, în condițiile în care, în perioada 2013 - 2015, nu s-a făcut nicio investiție în infrastructura aeroportuară, deși au fost alocate în acest scop sume cuprinse între peste 200 de milioane de lei și aproape 270 de milioane. În raport se mai consemnează faptul că pe Aeroportul Otopeni, au fost depistate probleme și la balizajul luminos, acesta nefiind echipat corespunzător pentru condițiile de vizibilitate redusă, dar și în ceea ce privește starea pistelor 1 și 2.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Veterinarul
Drama

Veterinarul

Drama îşi desfăşoară acţiunea în timpul dinastiei Joseon. Un om care se naște sărac, începe prin a fi medic veterinar, îngrijind cai, apoi devine medic regal și primul chirurg cu practici orientale.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook