Raport de ţară: săracia s-a extinsAutorităților române și reprezentanții Comisiei Europene și-au prezentat pozițiile privind evoluțiile economice recente la nivel național! Din cauza reducerilor fiscale, a creșterii salariilor din sectorul public și a creșterii pensiilor, deficitul public se află pe o traiectorie ascendentă. Totodată, săracia s-a extins, iar inegalitatea veniturilor se menține la un nivel ridicat. România nu a obținut nici rezultate concrete privind reformele administrției publice, iar mediul de afaceri prezintă puncte slabe. De asemenea, starea de sănătate a populației s-a îmbunătățit, dar se situează în continuare sub standardele U.E. Accesul la asistența medicală rămâne o provocare majoră și, în raport cu egalitatea de șanse are repercusiuni negative asupra dezvoltării copiilor și asupra îmbătrânirii populației.

EUGEN TEODOROVICI, ministrul Finanțelor Publice
"Îmi doresc foarte mult ca România efectiv să fie o destinație clară și convingătoare pentru ca investițiile stăine să vină din această zonă a Europei.//Eu sunt convins că lucrurile se vor ține sub control, ceea ce înseamnă partea de deficit în acest an nu am niciun fel de temere. "

CRISTIAN WINZER, secretar de stat, M.A.E.
"Urmărim și impulsionăm acele procese necesare la nivel național pentru implementarea obiectivelor strategiei - Europa 2020 și a recomandărilor specifice de țară, elaborăm programul de reformă și planul de acțiune pentru punerea sa în aplicare."

Totodată, ireversibilitatea progreselor realizate în lupta împotriva corupției a fost recent periclitată, arată raportul Comisiei Europene.

CĂTĂLINA CINCĂ, reporter
"Rezultatele bune obținute în continuare de instituțiile judiciare în lupta împotriva corupției au fost în mare parte puse sub semnul întrebării de evenimentele care au avut loc anul trecut. Potrivit autorităților europene, există riscul ca prin reformele în curs ale legilor justiției să fie afectată negativ independența sistemului judiciar."


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Mr. Bean
Comedie

Mr. Bean

Mr. Bean este un adult care pare să fie născut ieri. De altfel, fiecare episod începe cu imaginea acestuia picat din lună. Este complet ignorant când trebuie să facă niște lucruri simple, însă incredibil de inventiv când găsește soluții la care niciun om normal nu s-ar gândi.

vezi detalii
Veterinarul
Drama

Veterinarul

Drama îşi desfăşoară acţiunea în timpul dinastiei Joseon. Un om care se naște sărac, începe prin a fi medic veterinar, îngrijind cai, apoi devine medic regal și primul chirurg cu practici orientale.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook