Răsvan Popescu și-a lansat un nou volum de prozăCărţi pentru toate vârstele, la Gaudeamus! În cadrul celei de-a patra zile a Târgului de Carte, scriitorul Răsvan Popescu și-a lansat un nou volum de proză - "De partea bună a ierbii”. Subiectul cărții reflectă un trecut nostalgic pe care eroul cărții îl regretă și un prezent dezamăgitor.

RĂSVAN POPESCU, scriitor

“E povestea unui om care la capătul vieții se duce înapoi în satul in care s-a născut să vândă casa părintească, care era părăsită de 40 de ani, se drăpăna, ba mai și înghițea niște bani, ei, și nu poate, pentru că rămâne prins între zidurile ei, intre amintirile care se surpa pe el."

Potrivit scriitorului, în carte este descris spațiul în care tradiția nu a supraviețuit. Aceasta este înlocuită de o agitație fără noimă și fără niciun crez. Este o poveste despre vârste, pe care autorul le compara cu niște trepte spre cer. O carte despre căutarea lui Dumnezeu.

CĂLIN VLASIE, editor

“Aici el se depășește cu mult față de ceea ce știam eu dinainte. Subiectul este foarte interesant, pentru că personajele sunt foarte umanizate.”

Răsvan Popescu subliniază că eroul cărții a fost învățat de mic că puterea stă în credință, dar în urma unei drame personale acesta l-a pierdut pe Dumnezeu, s-a razvrătit și s-a îndepărtat de toți și de toate.

DANIEL CRISTEA-ENACHE, critic literar

“Este o carte cu care orice cititor de azi, bărbat sau femeie, tânăr sau mai vârstnic, poate sa empatizeze. Este o carte și sunt niste povestiri scrise cu foarte multa finețe psihologică și din care putem reconstitui până la urmă menirea unui scriitor, a unui prozator, este aceea de a ne largi orizontul și de a ne familiariza mai mult cu lucrurile cu adevărat importante și prețioase pentru noi.”

Anul acesta, Târgul Internaţional Gaudeamus se află la cea de-a 25-a ediție. El se desfăşoară anual în Pavilionul Central Romexpo, reunind, într-un spaţiu expoziţional de 14.000 mp, oferta a peste 300 de edituri româneşti şi străine, centre şi institute culturale.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Veterinarul
Drama

Veterinarul

Drama îşi desfăşoară acţiunea în timpul dinastiei Joseon. Un om care se naște sărac, începe prin a fi medic veterinar, îngrijind cai, apoi devine medic regal și primul chirurg cu practici orientale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Iubirea invinge
Drama

Iubirea invinge

Anurag Basu și Prerna Sharma par a fi făcuți unul pentru celălalt. Totuși, pentru a putea fi împreună, viața îi supune la multe încercări. Va reuși dragostea să iasă învingătoare?

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook