Rata de promovare la BAC: 62,9%!



Primele rezultate la Bacalaureat 2020 au fost afișate! Potrivit Ministerului Educaţiei, rata de promovare este de 62,9% și este cea mai mică din ultimii șase ani. În total, 232 de elevi au luat 10. Am discutat şi noi cu un tânăr absolvent al Colegiului Național "Grigore Moisil" din Bucureşti, fericit că a trecut cu brio examenul maturităţii.

DĂNUȚ FLORIAN MIHALACHE, absolvent, Colegiul Național „Grigore Moisil”

”A fost surprinzător la română nu m-am așteptat, însă am luat nota 10, 10.00, la matematică, încă odată nu m-am așteptat, am luat 9.75, iar la informatică unde m-am așteptat la o notă maximă am luat 9.80. Însă sunt foarte, foarte mulțumit și îi mulțumesc lui Dumnezeu că am luat notele astea.„

Mulțumit de notele primite nu a fost doar Dănuț. Diriginta acestuia a fost foarte bucuroasă să audă de notele primite și spune că a crezut în el încă de la început.

”N-am emoții, au am crezut foarte tare în potențialul lor și chiar mă așteptam la rezultate nemaipomenite, am zis asta de când i-am preluat în clasa a noua, deci le-am spus și părinților lor mereu și chiar și lor le spuneam că trebuie să își confirme potențialul pe care îl au, pentru că au învățat într-o școală bună și ne așteptam la rezultate grozave.„

Pentru a vedea ce note au obținut, elevii trebuie să se înregistreze cu un cod unic pe care l-au primit de la școală.

DĂNUȚ FLORIAN MIHALACHE, absolvent, Colegiul Național „Grigore Moisil”

”Acesta este codul pe care l-am primit în urma primei probe de bacalaureat, am intrat pe site-ul Ministerului Educației, l-am introdus și astfel folosindu-mă de cod am aflat notele la diferite materii, la cele trei probe.„

Nota minimă de promovare, pentru fiecare disciplină, este cinci, iar media finală pentru promovarea examenului este minimum șase.

TORA APETRII, reporter
”S-au terminat emoţiile pentru cei mai mulţi absolvenţi de liceu. Totuşi, cei nemulţumiţi de rezultatele de la Bacalaureat, pot face contestaţii până mâine, la prânz. Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 5 iulie.„

În acest caz, candidații completează, semnează și depun electronic și o declarație în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația este semnată și de către părinții acestora.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook