Rata de promovare la BAC: 62,9%!Primele rezultate la Bacalaureat 2020 au fost afișate! Potrivit Ministerului Educaţiei, rata de promovare este de 62,9% și este cea mai mică din ultimii șase ani. În total, 232 de elevi au luat 10. Am discutat şi noi cu un tânăr absolvent al Colegiului Național "Grigore Moisil" din Bucureşti, fericit că a trecut cu brio examenul maturităţii.

DĂNUȚ FLORIAN MIHALACHE, absolvent, Colegiul Național „Grigore Moisil”

”A fost surprinzător la română nu m-am așteptat, însă am luat nota 10, 10.00, la matematică, încă odată nu m-am așteptat, am luat 9.75, iar la informatică unde m-am așteptat la o notă maximă am luat 9.80. Însă sunt foarte, foarte mulțumit și îi mulțumesc lui Dumnezeu că am luat notele astea.„

Mulțumit de notele primite nu a fost doar Dănuț. Diriginta acestuia a fost foarte bucuroasă să audă de notele primite și spune că a crezut în el încă de la început.

”N-am emoții, au am crezut foarte tare în potențialul lor și chiar mă așteptam la rezultate nemaipomenite, am zis asta de când i-am preluat în clasa a noua, deci le-am spus și părinților lor mereu și chiar și lor le spuneam că trebuie să își confirme potențialul pe care îl au, pentru că au învățat într-o școală bună și ne așteptam la rezultate grozave.„

Pentru a vedea ce note au obținut, elevii trebuie să se înregistreze cu un cod unic pe care l-au primit de la școală.

DĂNUȚ FLORIAN MIHALACHE, absolvent, Colegiul Național „Grigore Moisil”

”Acesta este codul pe care l-am primit în urma primei probe de bacalaureat, am intrat pe site-ul Ministerului Educației, l-am introdus și astfel folosindu-mă de cod am aflat notele la diferite materii, la cele trei probe.„

Nota minimă de promovare, pentru fiecare disciplină, este cinci, iar media finală pentru promovarea examenului este minimum șase.

TORA APETRII, reporter
”S-au terminat emoţiile pentru cei mai mulţi absolvenţi de liceu. Totuşi, cei nemulţumiţi de rezultatele de la Bacalaureat, pot face contestaţii până mâine, la prânz. Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 5 iulie.„

În acest caz, candidații completează, semnează și depun electronic și o declarație în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația este semnată și de către părinții acestora.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Mr. Bean
Comedie

Mr. Bean

Mr. Bean este un adult care pare să fie născut ieri. De altfel, fiecare episod începe cu imaginea acestuia picat din lună. Este complet ignorant când trebuie să facă niște lucruri simple, însă incredibil de inventiv când găsește soluții la care niciun om normal nu s-ar gândi.

vezi detalii
Veterinarul
Drama

Veterinarul

Drama îşi desfăşoară acţiunea în timpul dinastiei Joseon. Un om care se naște sărac, începe prin a fi medic veterinar, îngrijind cai, apoi devine medic regal și primul chirurg cu practici orientale.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook