Război cibernetic



Mii de atacuri cibernetice, blocate, în acest sfârșit de săptămână, de specialiştii în securitate cibernetică ai Serviciului de Telecomunicaţii Speciale! Potrivit STS, atacurile au fost îndreptate asupra site-urilor unora dintre cele mai importante instituţii din România. Este o creştere semnificativă, pe anumite pagini web depăşindu-se procentul de 100%, a acestor tipuri de atacuri, în comparaţie cu alte perioade, transmite STS. Simultan, Serviciul Român de Informaţii a lansat o alertă privind posibilitatea unor atacuri de tip ransomware la scară largă, prin utilizarea unor adrese de mail aparţinând unor instituţii din România. Potenţialele victime au primit sau ar urma astfel să primească, pe mail, link-uri sau fişiere care, odată deschise, infectează sistemele informatice, precizează SRI. La nivelul Centrului Naţional CYBERINT din cadrul Serviciului Român de Informaţii au fost obţinute date cu privire la o posibilă campanie în masă de atacuri cibernetice de tip spearphishing, care vizează infectarea sistemelor informatice cu aplicaţii malware de tip ransomware.

RALUCA ALEXE, reporter ”Atacatorii intenţionează să utilizeze adrese de mail aparţinând unor instituţii din România, pentru a induce în eroare potenţialele victime, se arată în comunicatul SRI. Ataşamente similare pot fi trimise şi prin intermediul mesajelor de tip SMS, WhatsApp, Signal, Telegram sau prin alte aplicaţii. Experții SRI recomandă ca astfel de mesaje să nu fie accesate.”

Noi ameninţări de atacuri cibernetice masive au fost lansate de gruparea de hackeri pro-ruși Killnet, pe motiv că România sprijină Ucraina. Aceeași grupare a comis atacuri de tip Distributed Denial-of-Service, vineri și sâmbătă, asupra unor site-uri guvernamentale, printre care cele ale Guvernului României, Ministerului Apărării Naționale și Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică. Killnet amenință, acum, că va ataca circa 300 de site-uri din România. Sunt vizate ministere, instituții bancare, universitare și de presă, partide parlamentare și unități de turism. Potrivit specialiștilor Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică, obiectivul principal al atacatorilor este inactivarea site-urilor şi a serviciilor web, distrugerea reputaţiei şi panicarea utilizatorilor din România. Pentru a bloca accesul hackerilor, expertii în securitate cibernetică recomandă monitorizarea atentă si implementarea rapidă şi precisă a măsurilor adecvate pentru protecţia site-urilor web şi a infrastructurilor cibernetice.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook