Reacția autorităților, în urma apariției noilor imagini de la ”Colectiv”



Nu au fost identificate indicii care să dovedească încălcări ale procedurii de intervenție la tragedia din Clubul Colectiv. Asta a declarat colonelul Cristian Radu, prim-adjunct al inspectorului general al IGSU, după apariţia în spaţiul public a unor imagini nedifuzate de la intervenţia la clubul Colectiv. Cristian Radu a precizat că imaginile nu au fost prezentate autorităţilor şi anchetatorilor pentru că nu au fost cerute ”în mod punctual”. Acesta a mai spus că nu și-a pus problema ca înregistrarea video să fie utilă procurorilor.

col. CRISTIAN RADU, prim-adjunct al şefului I.G.S.U. „A fost vehiculată afirmația că la IGSU s-a stabilit de a fi ascunse imaginile. Eu sunt șeful acestei structuri și vă asigur că nu am comunicat nimănui acest lucru, nu am ordonat, ba dimpotrivă, imaginile există la nivelul ISU și vor fi puse la dispoziția oricărei instituții abilitate care solicită acest lucru.”

De asemenea, reprezentanţii instituţiei au precizat că la nivelul IGSU au fost vizionate acele imaginii, care au fost analizate de un întreg colectiv. Ei au explicat că nu dau din oficiu nimănui în spaţiul public imagini care pot avea impact emoţional asupra populaţiei. Pe de altă parte, inspectorul-șef al ISU Bucureşti Ilfov, Orlando Șchiopu, cel care a coordonat pentru scurt timp intervenţia de la Clubul Colectiv a precizat că înjurătura surprinsă în filmulețul difuzat de Libertatea nu se referea la victime. El a explicat că echipele ISU s-au confruntat atunci cu o situaţie cu care nu mai întâlniseră. "Nu suntem pregătiţi în şcoli pentru dezastre şi nici nu suntem roboţi. Am fost anunţaţi pentru un incendiu, nu anunţaţi că ar fi câteva sute de oameni care nu pot ieşi dintr-o incintă sau mari arşi", a spus Orlando Şchiopu. Procurorii Parchetului General au anunțat că nu aveau la dosarul Colectiv înregistrarea difuzată de cotidianul Libertatea și nici nu știau de existența înregistrării, drept pentru care a fost solicitată Inspectoratului pentru Situații de Urgență pentru a fi pusă la cauza care vizează modul în care au intervenit autoritățile.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook