Reacţii după raportul Toader



Presedintele Klaus Iohannis este de acord cu decizia ministrului Justiţiei privind monitorizarea activităţii procurorilor. Şeful statului a subliniat însă că este mulţumit de activitatea procurorului general şi a şefei DNA.

KLAUS IOHANNIS, preşedintele României

"- E nevoie de această monitorizare şi aţi sesizat derapajele procurorilor?...nu, dar dacă ministrul Justiţiei doreşte să monitorizeze, are tot dreptul s-o facă...mulţumit de DNA şi Kovesi?...da, sunt foarte mulţumit."

Pe de altă parte, Călin Popescu Tăriceanu susţine în continuare că şefa DNA, Laura Codruţa si procurorul sef, Augustin Lazăr, ar trebui să îşi dea demisia. Preşedintele Senatului spune că cei doi au primit din partea ministrului Justitiei un cartonaş galben în urma evaluarii activităţii.

CĂLIN POPESCU-TĂRICEANU, preşedintele Senatului

"Ministrul Justiţiei a spus nişte lucruri clar şi tranşant, dar numirea nu o face el, şi nici eliberarea din functie 9.32 Mingea a transmis-o la Cotroceni. (...) Toader e primul care are curajul să facă o astfel de evaluare. dă un semnal care, să folosesc un termen cunoscut, e cartonaşul galben. Eu consider în continuare că după decizia CCR ar fi trebuit să fie o demisie a celor doi."


Laura Codruţa Kovesi şi Augustin Lazăr au scăpat cu un avertisment din evaluarea Ministerului Justiţiei după dosarul OUG 13. Tudorel Toader a decis să instituie monitorizarea şi obligaţia de raportare a activităţii instituţiilor cheie în lupta anticorupţie. La finalul raportului se spune că „rezultatele negative pe linia acestei raportări pot repune în discuţie în viitor, în raport de faptele constatate, oportunitatea revocării conducătorilor instituţiilor vizate ori a altor măsuri instituţionale, în conformitate cu Constituţia şi legea”. Procurorul general, Augustin Lazăr, a anunţat că a luat act de concluziile evaluării prezentate de ministrul Justiţiei şi că Ministerul Public va respecta întocmai decizia CCR, care a stabilit că Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie nu are competenţa de a desfăşura activităţi de cercetare penală cu privire la legalitatea şi oportunitatea unui act normativ adoptat de legiuitor.

 


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook