Recidiviștii eliberați în urma recursului compensatoriu, din nou după gratii



Sute de pușcariași eliberați au comis noi infracțiuni! Circa 650 de infractori eliberați în baza legii regimului compensatoriu, adoptată la inițiativa lui Tudorel Toader, au recidivat. Potrivit datelor centralizate de Ministerul Justiției, printre faptele penale comise de recidiviști după eliberare, se numără aproape 190 de crime, violuri si talhării. Este de notorietate cazul recidivistului care a lovit o fată în scara unui bloc din Alba Iulia, faptă comisă în noiembrie, anul trecut. El fusese eliberat recent din închisoare, după ce fusese condamnat pentru tâlhărie și tentativă de viol. După ce a agresat-o violent pe tânără, individul i-a furat telefonul mobil și portofelul.

OCTAVIAN IONESCU, reporter ”Într-un alt caz, un bărbat din județul Bihor, condamnat la închisoare pentru viol şi tentativă de viol a beneficiat de reducerea pedepsei cu 180 de zile, cu titlul de măsură compensatorie, din cauza condiţiilor ”necorespunzătoare” din penitenciar. În plus, statul român i-a acordat despăgubiri în valoare de 3.000 euro, în urma deciziei Curţii Europene a Drepturilor Omului. Asta nu l-a împiedicat ca, la o lună după ce a fost eliberat din închisoare, să-și bată mama și să încerce să o violeze.”

Un alt exemplu este cel al unui interlop din Iași, care a fost arestat, în noiembrie 2018, într-un dosar de viol şi lipsire de libertate. Buliga, supranumit „regele puşcăriilor“, fusese eliberat în primăvara anului trecut, după ce i s-a scăzut un an din pedeapsă prin recursul compensatoriu. Escaladarea fenomenului infracțional este și o urmare a reducerii numărului patrulelor poliției naționale a scăzut. Potrivit ministrului de Interne, Carmen Dan, numărul patrulelor a scăzut, la nivel național, cu peste patru sute, față de anul 2016. Reducerea numărului patrulelor de polițiști și jandarmi este efectul pensionărilor masive în rândul angajaților Ministerului Afacerilor Interne.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook