Recomandările A.N.P.C. pentru cumpărarea mărțișoarelorMai sunt câteva zile până la 1 Martie, iar febra mărțișoarelor a început deja! Simbolul primăverii se vinde peste tot, la tarabe, în magazine, mall-uri și târguri de cadouri. Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor îi sfătuiește pe oamenii să fie atenți la ceea ce cumpără și transmite și câteva recomandări. Cumpărătorii sunt sfătuiți să ceară informații complete despre produs, să se asigure că primesc un certificat de calitate în original și bon sau factură fiscală. Cumpărătorul ar trebui să țină cont de informațiile privind garanția produsului și să verifice politica de funcționare a operatorului economic, în cazul în care produsul va fi ulterior returnat, din diverse motive.

BIANCA ROTARU, reporter ”În cazul în care cumpărătorul alege o bijuterie din aur, argint sau bătută cu pietre semipreţioase, ar fi bine să o achiziționeze din magazine autorizate, care vând bijuterii. Consumatorii sunt sfătuiți să evite cumpărarea mărțișoarelor din metale prețioase de la vânzătorii ambulanți.”

„Un mărţişor din argint vândut la colţ de stradă şi care costă câțiva lei nu poate fi din argint! Oferirea drept mărțisor a unei bijuterii din metal prețios, cu sau fără pietre prețioase, a devenit din ce în ce mai obișnuită, astfel că piața metalelor prețioase oferă o gamă foarte largă de produse, de la clasicele modele de mărțișoare, la bijuteriile foarte sofisticate.”, se arată în comunicatul A.N.P.C..

De asemenea, încrederea pe care o oferă furnizorul este un aspect foarte important, de care cumpărătorii ar trebui să țină cont.

”De exemplu, unul din lucrurile de care trebuie să se țină seama, referitor la încrederea conferită de furnizor, este autorizația eliberată de către A.N.P.C. operatorilor economici care desfășoară operațiuni cu metale prețioase, a cărei copie trebuie să fie afișată într-un loc vizibil, în interiorul magazinului.” se mai arată în comunicat.

Indiferent de mărţişorul ales, acesta trebuie să aibă un ambalaj, respectiv un plic, o cutiuţă sau un săculeţ. În comunicatul A.N.P.C. se menționeză că ambalajul contează foarte mult și sfătuiește consumatorii să nu cumpere mărțișoare cu ambalajul rupt, mototolit ori pătat.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Mr. Bean
Comedie

Mr. Bean

Mr. Bean este un adult care pare să fie născut ieri. De altfel, fiecare episod începe cu imaginea acestuia picat din lună. Este complet ignorant când trebuie să facă niște lucruri simple, însă incredibil de inventiv când găsește soluții la care niciun om normal nu s-ar gândi.

vezi detalii
Veterinarul
Drama

Veterinarul

Drama îşi desfăşoară acţiunea în timpul dinastiei Joseon. Un om care se naște sărac, începe prin a fi medic veterinar, îngrijind cai, apoi devine medic regal și primul chirurg cu practici orientale.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook