Record de concilieri cu bancaCrește apetitul băncilor pentru rezolvarea problemelor consumatorilor! Centrul de Soluționare Alternativă a Litigiilor în domeniul Bancar a anunțat că în primele șase luni ale acestui an, numărul negocierilor dintre consumatori și bănci a fost cu 40% mai mare comparativ cu perioada similară din 2021. De la începutul anului și până în prezent, au fost acceptate de către bănci, pentru negociere, peste 300 de cereri, 225 dintre acestea soluționându-se cu împăcarea părților. Numărul cazurilor finalizate cu succes a înregistrat, astfel, o creștere cu 20% față de anul trecut. Alexandru Păunescu, reprezentantul Băncii Naţionale a României în Colegiul de Coordonare al CSALB, a declarat, în cadrul unui podcast de educație financiară lansat de către CSALB, că băncile trebuie să renunțe la reglementările standardizate și să arate mai multă empatie față de clienți.

ALEXANDRU PĂUNESCU, reprezentantul BNR în Colegiul de Coordonare al CSALB

"Noi, la Banca Naţională a României, am spus întotdeauna că este necesar ca băncile să se aplece asupra fiecărui dosar, caz cu caz, şi să fie limitate pe cât se poate variantele „la grămadă”, standardizate, într-o reglementare fără suflet. E o multitudine de situații, o multitudine de soluții în contextul în care există deja câteva mii de dosare soluționate la CSALB. Mulți dintre consumatori au nevoie și să ventileze, să spună care e problema lor, cum i-ar ajuta, ce anume li s-a întâmplat."

Valeriu Stoica, fost ministru al Justiției și actual conciliator onorific al CSALB, este de părere că judecătorii ar putea avea și ei un rol important în rezolvarea disputelor pe cale amiabilă dintre consumatori și bănci, prin recomandarea metodelor de soluționare alternativă.

VALERIU STOICA, conciliator onorific CSALB

"Poate că primul lucru pe care trebuie să îl facă judecătorul într-o asemenea situație ar trebui să explice dacă s-a apelat la Centrul de Soluționare al Litigiilor în domeniul Bancar. Ar fi suficient ca judecătorii să aplice un principiu general: să găsească mai întâi posibilitatea unei soluții negociate. Prin înțelegere, oamenii economisesc resurse, resurse psihice, pentru că pe măsură ce escaladează conflictul, iar tensiunile devin mai mari, este un consum psihic foarte mare."

CSALB este o entitate înfiinţată în urma unei Directive europene, care intermediază gratuit, în mai puţin de trei luni, negocierea dintre consumatori şi bănci sau IFN-uri pentru contractele aflate în derulare.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook