Rectificarea bugetară, negativă



Rectificarea bugetară “pozitivă” anunţată de ministrul Finanţelor, Ionuț Mișa este de fapt pe minus. Asta o demonstrează cifrele publicate pe site-ul Ministerului de Finanțe abia vineri seară, după ora 22. Bugetul statului are scăderi de peste 1,3 miliarde de lei la capitolul venituri, dar şi diminuări de peste trei sute de milioane la cheltuieli. Guvernul a tăiat 25 de milioane de lei din finanţarea programelor “masă caldă în şcoli” şi “tichete pentru grădiniţă”, ambele introduse anul trecut de fostul executiv. Datele vin după ce, atât ministrul de Finanțe, cât și premierul Mihai Tudose, au anunțat vineri că Executivul ar avea mai mulți bani și, că, în loc să taie fonduri, ar spori bugetele ministerelor. În loc de creşterea anunţată, din veniturile bugetului de stat au fost tăiate 1,3 miliarde de lei, iar cheltuielile au fost reduse cu aproape 350 de milioane.

ALEXANDRA GEORGESCU, reporter ”Cele mai afectate domenii sunt Educația, Transporturile și Dezvoltarea. Asta, în condițiile în care învățământul românesc este tot mai precar, Transporturile bat pasul pe loc în tot ce înseamnă proiecte de anvergură, iar Dezvoltarea este un cuvânt frumos... și atât!”

Astfel, se taie de la Transporturi peste şase miliarde de lei, iar de la Comunicaţii, Dezvoltare şi Educaţie, cumulat, peste două miliarde și jumătate de lei. Ministerele care vor primi mai mulți bani sunt: cel pentru IMM-uri, Ministerul Administraţiei şi Internelor, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Justiţiei, dar și Ministerul Muncii. Totodată, au fost mărite fondurile pentru Președinție și Parlament, dar și pentru serviciile secrete. Șeful Finanțelor a anunţat că s-au realizat şi "depăşiri majore" ale planului de încasari în ultimele trei luni, ceea ce îi dă speranţe că 2017 se va închide "cu o realizare de plan mai mare decât cea din legea bugetului". El a prognozat şi o creştere a economiei - cu 0,4 la sută. Asta, deoarece consumul a fost mai mic decât cel înregistrat în aceeaşi perioada a anului trecut. Luat de val, a ignorat, însă, datele Băncii Naţionale. De fapt, consumul de anul acesta este cel mai mare de după criză din 2009.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook