ReExpoziția, nou semnal de alarmăNou semnal de alarmă privind dezastrele naturale! Vernisajul "ReExpoziția" aduce în prim-plan o competiție fotografică unde profesioniști și amatori arată gradul de distrugere la care se poate ajunge după o inundație sau un cutremur. Expoziția se poate vizita la Casa Ion Mincu, din București, până pe 4 martie, în contextul împlinirii a 46 de ani de la cutremurul care a devastat România în anul 1977.

COSMIN TUDOR, director dezvoltare, societate de asigurare-reasigurare
"Scopul principal al acestui demers este să conștientizăm că în momentul unui dezastru consecințele sunt de neimaginat, iar reconstrucția după dezastru nu este atât de ușoară, și atunci este bine să fim pregătiți."

În prezent, doar 20% din locuințe sunt protejate cu o asigurare împotriva dezastrelor naturale, chiar dacă aceasta este obligatorie.

NICOLETA RADU, director, societate de asigurare-reasigurare
"În momentul de față, dintr-un număr de nouă milioane șase sute de locuințe, doar un milion nouă sute de locuințe au asigurare obligatorie. Asta înseamnă că nici 20% din numărul de locuințe este asigurat în momentul de față, asta înseamnă că o locuință din cinci sunt asigurate."

LAURENȚIU PĂSĂRICĂ, căpitan IGSU
"În caz de cutremur, lumea ar trebui să știe că nu trebuie să părăsească locuințele până când nu se termină cutremurul și probabil să mai aștepte puțin ca nu cumva să urmeze o replică și să nu-i surprindă pe scări și trebuie neapărat să asculte mesajele oficiale transmise de autorități."

Un nou proiect de lege ar putea să impună impozite mai mari pe locuințe pentru persoanele fizice care nu încheie o asigurare obligatorie, pentru a diminua riscurile. Potrivit datelor centralizate de Ministerul Dezvoltării, în România sunt circa 2.700 de clădiri cu risc seismic I şi II, majoritatea fiind în București.

ȘTEFAN BÂLICI, președinte OAR
"Au existat perioade în istoria mai recentă a arhitecturii noastre când au fost introduse materiale și tehnologii noi, mai ales vorbim de betonul armat care a pătruns pe scară largă în arhitectură în prima parte a secolului XX, fără să fi fost suficient de bine înțeles din punct de vedere al comportamentului și normat. Ca atare, s-a construit într-o modalitate pe care azi o considerăm insuficient adaptată la seism."

O analiză a Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă București arată că, în cazul unui cutremur similar celui din 1977, 23.000 de clădiri din Capitală ar putea suferi avarii semnificative.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook