Reguli noi la Academia de PolițieNoi reguli de admitere la Academia de Poliție! Senatul universitar al Academiei de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza” din București a hotărât să modifice ponderea notării în cadrul probelor de admitere. Astfel, nota finală va fi reprezentată de media aritmetică a notei obținute la proba scrisă și nota obținută la proba de evaluare a performanței fizice. Până acum, admiterea în cadrul Academiei de Poliție se realiza exclusiv pe baza notei obținute la proba scrisă, compusă din subiecte din gramatica limbii române, limbă străină și istorie. Proba de evaluare a performanței fizice nu era notată, însă era eliminatorie. Președintele Sindicatului Europol, Cosmin Andreica, nu vede cu ochi buni această modificare a condițiilor de admitere și susține că din punct de vedere sindical, nu este important ca un candidat să fie foarte bun sportiv, ci să fie bun când iese din școală. Sindicaliștii Europol sunt de părere că ar fi fost mult mai potrivită o creștere a complexității probei scrise, în cadrul căreia ar fi putut fi introduse exerciții de logică, similare cu cele de la Institutul Național de Magistratură. Potrivit Legii 168 din 2020, copiii veteranilor care vor să candideze pentru un loc la Academia de Poliție nu mai trebuie să susțină proba scrisă a examenului de admitere, ci doar proba de evaluare a performanței fizice. Aceeași măsură se aplică și candidaților care, în perioada liceului, au obținut premii la olimpiadele şcolare internaţionale.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Destine ratacite 2
Drama

Destine ratacite 2

Gitanjali Devi îi încredințează lui Simar Bhardwaj sarcina de a găsi o mireasă ideală pentru nepotul ei. Căutarea lui Simar se termină când o întâlnește pe Simar Narayan, care visează să devină o mare cântăreață.

vezi detalii
Omul padurii
Aventura

Omul padurii

Serialul urmărește peripețiile unui pădurar, Pietro Thiene, care este un adevărat om al muntelui și bun cunoscător al naturii. Acesta, însă, ascunde un secret teribil din trecut. Ca alpinist cu experiență, el a asistat la căderea fatidică a soției sale în timp ce încerca să escaladeze un zid provocator.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook