Reguli pentru slujbele din biserici, în ziua de Florii, Săptămâna Mare și de PașteReguli speciale, pentru slujbele religioase din ziua de Florii, Săptămâna Mare și Paște! Reprezentanții Bisericii Ortodoxe Române au anunţat că vor fi respectate prevederile ordonanţelor militare privind măsurile de prevenire a infectării cu noul coronavirus, respectiv distanțarea socială. Astfel, slujba de Înviere va fi ţinută anul acesta fără credincioşi la biserică. Deocamdată, doar Mitropolia Clujului le-a transmis preoţilor dispoziții clare cu privire la slujba din noaptea Învierii şi recomandări cu privire la celelalte slujbe din Săptămâna Patimilor. Într-o notă transmisă de Mitropolia Clujului, preoţii sunt informaţi că toate slujbele din Săptămâna Patimilor vor fi oficiate doar de preot și cântăreț, în interiorul bisericilor, cu uşile închise. Prohodul Domnului din Vinerea Mare exclude înconjurarea bisericii de trei ori. O altă indicație este aceea ca slujba de Înviere să fie săvârşită în interiorul bisericii, iar imediat după chemarea „Veniţi de luaţi Lumină”, preoţii vor cânta de trei ori Hristos a Înviat, credincioşii fiind invitaţi să cânte şi ei din casele lor, în acelaşi timp cu slujitorii Bisericii. Anul acesta, lumina sfântă nu va mai fi adusă de la Ierusalim, ci va fi aprinsă de fiecare preot în biserică și de fiecare creștin, acasă la el.

COSMINA STOIAN, reporter ”Paştile, pâinea şi vinul care se împart credincioșilor după slujba de Înviere vor fi pregătite din prescuri mici, ambalate direct din brutării. Nu vor fi tăiate, ci vor fi aşezate în pungi, alături de recipiente cu vin, închise etanş, iar fiecare pungă va fi sigilată. Acestea vor fi sfinţite în Joia Mare şi vor fi distribuite credincioşilor, la casele lor, până în Duminica Învierii.”

Anul acesta, Paștele ortodox va fi celebrat în data de 19 aprilie. Credincioşii ortodocși vor putea urmări Sfânta Liturghie şi celelalte slujbe oficiate în Catedrala Patriarhală la posturile Trinitas TV şi Radio Trinitas ale Patriarhiei Române. Patriarhia Română le reaminteşte preoţilor să ţină cont de toate recomandările şi dispoziţiile autorităţilor statului.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Mr. Bean
Comedie

Mr. Bean

Mr. Bean este un adult care pare să fie născut ieri. De altfel, fiecare episod începe cu imaginea acestuia picat din lună. Este complet ignorant când trebuie să facă niște lucruri simple, însă incredibil de inventiv când găsește soluții la care niciun om normal nu s-ar gândi.

vezi detalii
Veterinarul
Drama

Veterinarul

Drama îşi desfăşoară acţiunea în timpul dinastiei Joseon. Un om care se naște sărac, începe prin a fi medic veterinar, îngrijind cai, apoi devine medic regal și primul chirurg cu practici orientale.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook