Relația părinți-copii, tema unui studiu realizat de IRES înainte de 1 IunieRelația dintre părinți și copii, tema unui studiu realizat de Institutul Român pentru Evaluare și Strategie înainte de 1 Iunie!

ALEXANDRU VLĂDESCU, reporter ”Este una dintre cele mai importante relații interumane, iar studiul a urmărit evaluarea atitudinilor și comportamentelor românilor cu privire la copiii lor. Toate acestea, prin prisma unor aspecte legate de creșterea și educarea copiilor.”

La studiu au participat doar persoane care au în îngrijire cel puțin un copil sub 18 ani, fie în calitate de părinți, însemnând 90%, de bunici, 8% sau care au altă calitate în relația cu copiii, însemnând un procent de 2%. Potrivit rezultatelor studiului, 30% dintre români recunosc că s-au certat cel puţin o dată cu partenerul de viaţă în faţa copilului sau a copiilor. Totodată, 12% dintre părinţii intervievaţi, care au copii între 6 și 17 ani, spun că odraslele lor au avut probleme cu profesorii lor. 4 din 10 părinți au răspuns însă că pentru activităţile şcolare, copiii lor ajung să acorde între 7 şi 9 ore. Tot 4 din 10 respondenți spun că în familia lor există obiceiul de a fi aplicate corecții copiilor. În majoritatea cazurilor, mama este cea care aplică aceste corecţii. 7 din 10 părinţi intervievaţi cred însă că palma acordată copilului în sensul educării lui constituie un act de încălcare a drepturilor sale. Când vine vorba despre durata pe care o petrec copiii în faţa televizorului, 55% dintre părinţii chestionaţi spun că aceasta se situează în intervalul 1-3 ore, însă în week-end timpul petrecut în faţa programelor tv poate ajunge până la 5 ore. Aproximativ aceeaşi durată de timp petrec copiii şi pe tabletă, spun 35% dintre părinţii intervievaţi. Procente similare se regăsesc și în cazul utilizării internetului. 7 din 10 părinți spun însă că în familie există reguli sau măsuri de protecție a copiilor pentru a preveni excesele privind consumul de programe de televiziune neadaptate vârstei lor.

ALEXANDRU VLĂDESCU, reporter "În ceea ce priveşte banii de buzunar ai copiilor, 80% dintre respondenți au spus că le asigură acești bani, părinții fiind principalii finanțatori, urmați de rude."

Studiul făcut în perioada 23-30 mai 2017 a fost realizat pe un eșantion de 769 de subiecți, reprezentativ la nivel național, eroarea maximă tolerată fiind de de plus-minus 3,6%.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Mr. Bean
Comedie

Mr. Bean

Mr. Bean este un adult care pare să fie născut ieri. De altfel, fiecare episod începe cu imaginea acestuia picat din lună. Este complet ignorant când trebuie să facă niște lucruri simple, însă incredibil de inventiv când găsește soluții la care niciun om normal nu s-ar gândi.

vezi detalii
Veterinarul
Drama

Veterinarul

Drama îşi desfăşoară acţiunea în timpul dinastiei Joseon. Un om care se naște sărac, începe prin a fi medic veterinar, îngrijind cai, apoi devine medic regal și primul chirurg cu practici orientale.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook