Renovarea clădirilor aduce beneficii mediului înconjurător și economiei



Schimbări importante în construcţii! Potrivit specialiștilor, în România, la fel ca în celelalte state UE, clădirile pentru care recepția la terminarea lucrărilor se face în baza unei autorizații de construire emise începând cu 31 decembrie 2020 trebuie să aibă un consum de energie aproape egal cu zero. Acest consum de energie va fi asigurat în mare parte din surse regenerabile de energie, dar și printr-un grad ridicat de eficiență energetică. Pentru clădirile publice, această obligație era deja valabilă încă de la finalul lui 2018.

RADU DUDĂU, director, Energy Policy Group
"Este mare nevoie, în special în țările centrale și est europene care au fondul de clădiri învechite și ineficiente energetic ca aceste clădiri să fie renovate pentru că ele vor exista decenii de aici înainte. Reducerea emisiilor de Carbon depinde în mod esențial de eficientizarea fondului de clădiri. România are multe de făcut pe partea legislativă și de reglementare pentru că sunt o serie de disfuncționalități care trebuie corectate repede și trebuie de asemenea, să avem capacitatea instituțională de a crea programe publice prin care să începem întâi cu clădirile publice, școli, spitale, dar să ne adresăm de asemenea în continuare blocurilor de locuit, caselor astfel încât să mărim considerabil rata de renovare."

Reabilitarea şcolilor ar trebui să fie, de asemenea, o prioritate.

RADU DUDĂU, director, Energy Policy Group

"Programul România Eficientă derulat de Energy Policy Group, își propune să realizeze renovarea a șase școli publice din România. Dorim să începem imediat, în 2011 cu lucrări de renovare aprofundată a unui corp de clădire școlar din municipiul Ploiești pe care vrem după aceea să îl punem la dispoziție ca un exemplu de bune practici care să fie replicat după aceea la nivel național pe baza fondurilor europene publice în general care vor fi disponibilizate."

Potrivit lui Radu Dudău, în țara noastră, renovarea extinsă este foarte importantă, mai ales că cele mai multe clădiri sunt vechi și într-o stare mult mai precară ca în vestul Europei. Potrivit specialiștilor, renovarea clădirilor are numeroase beneficii, atât pentru mediul înconjurător, cât și pentru economie. Astfel, creșterea eficienței energetice a clădirilor va conduce la facturi cu valori mai reduse pentru oameni.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook