Reparaţia de primăvară



Nici bine nu a trecut iarna, iar multe șosele din Capitală s-au umplut de gropi! Service-urile sunt pline de mașini care necesită reparații. Articulațiile, jantele si anvelopele sunt printre cele mai afectate, spun specialiștii auto, întrucât acestea intra în contact direct cu gropile.

MARIUS LEONTE

"Este într-adevăr o adevărată problemă atât a participanților la trafic cât și a pietonilor și totodată există niște costuri suplimentare în bugetul șoferilor, (…) costuri suplimentare în bugetul șoferului.(…) În urma gropilor apărute în carosabil, (…) există o chestie de uzură în funcție de cât merge șoferul, undeva cam 30% se distruge articulația, (…) există anumite discrepanțe, atât în calea de rulaj cât și în viața partenerului, din anumite cauze se pot întâmpla accidente.”

VOX, mecanic  “Ce s-a întâmplat cu această mașină din cauza gropilor? Din păcate, din cauza gropilor s-au distrus capetele de bară, caseta de direcție și vom vedea dacă în continuare se mai întâmplă ceva, vom face încă o constatare după ce vom schimba tot și vedem ce se mai întâmplă.”

Șoferii sunt foarte nemulțumiți de șoselele din Capitală.

VOX: “De ce ați venit cu mașina la service? Din cauza unor probleme apărute în ultimul timp din cauza gropilor. Ce au constatat băieții când ați venit aici cu ea la service? Au constatat că am luat câteva găuri, (...) și în urma bătăilor pe care le aveam, s-a găsit că aveam niște bucșe sărite și jantele au zis că trebuie refăcute. (...) Acum că vine primăvara îi schimbați și uleiul, filtrele, plăcuțele? Da, dacă am ajuns aici să îi facem și o revizie.”

Mecanicii lucrează numai pe bază de programare pentru a putea face față numărului mare de autoturisme care vin în service-uri.

VOX: “De vreo 3 săptămâni de când a început să se încălzească afară, avem foarte multe mașini. Lucrăm numai pe bază de programare, intră una, iese alta, (...) ore suplimentare, să putem face față, să nu le ținem foarte mult mașinilor clienților în service, (...). Mulți dintre ei vin să le facem și revizia că vine primăvara, trebuie să schimbăm filtrele, uleiul, filtrul de polen că o să înceapă să se încălzească și au nevoie de aer condiționat.”

Gropile strică, în medie, peste 10.000 de anvelope pe an la noi în țară, mai spun specialiștii auto. În service-uri încă mai vin și mașini care au fost avariate în urmă cu câteva săptămâni, când copacii plini de gheață au căzut peste ele.

MARIUS LEONTE, expert auto
“Din păcate sunt foarte multe problem pe această temă din cauza pomilor sau din cauza naturii, pentru că pe noi ne ia în permanență prin surpindere, din cauză că pomii nu au fost tualetați la timp și din cauza încărcăturii foarte mare de gheață. Au fost foarte multe mașini avariate, (…) cel puțin la noi au venit zeci de mașini, cred că în total sun mii avariate pe această temă.”

Specialiștii în domeniul auto spun că mai multe parcări ar putea fi puse la dispoziție, în Capitală, de către autoritățile locale. Astfel, conducătorii auto și-ar păstra mașinile în siguranță.

MARIUS LEONTE, expert auto
”În acest oraș, există o problemă destul de dificilă și o chestie care e destul de anevoioasă, am fi mulțumiți dacă am găsi locuri de parcare, contracost nu ar fi nici o problemă, atâta timp cât am avea bunurile noastre ținute cu garanția de a nu fi distruse.”

Până atunci însă, mai avem de aşteptat...


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook