Reprezentanții mediului de afaceri cer predictibilitateÎn pofida creșterii economice, Coaliția pentru Dezvoltarea României semnalează că mediul de afaceri din România pierde în competitivitate și predictibilitate! Totodată, reprezentanții mediului de afaceri cer un studiu de impact asupra măsurilor fiscale privind impozitarea salariilor pe care reprezentanții Guvernului le-au anunțat în urmă cu câteva zile.

DRAGOȘ ANASTASIU, om de afaceri
"Lipsa unui dialog real, (...) între mediul de afeceri și autorități creează și întreține un sentiment profund de neîncredere și de îngrijorare pentru că vorbim de lipsă de predictibilitate, (...). Acest climat este distrugător pentru orice fel de economie, cu atât mai mult pentru economia României."

DANIEL ANGHEL, om de afaceri
"Cu toții ne dorim să avem o politică fiscală coerentă care să contribuie la un mediu fiscal predictibil și transparent. În schimb, ce nu ne dorim sunt următoarele lucruri: nu ne dorim să existe un proces de adoptare legislativă în grabă fără să existe un studiu de impact și cu o frecvență crescută a ordonanțelor de urgență emise, a devenit îngrijorător acest lucru. Măsurile de schimbare ale politicii fiscale creează la stres și introduc nesiguranță în mediul de afaceri și nu aduc creștere economică pe termen lung."

Ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa a anunţat că angajatorii vor plăti o ”contribuţie asiguratoare pentru muncă” de 2,25%, care va acoperi riscurile de şomaj, accidente, concediu medical și creanţe salariale. Mişa a vorbit și despre reducerea impozitului pe venit de la 16% la 10% pentru veniturile din salarii, precum şi pentru unele pensii, pentru chirii, dobânzi și activităţi agricole. De asemenea vor creşte cu 60% deducerile personale pentru românii cu salarii mici. Ionuţ Mişa a vorbit şi despre reducerea contribuţiilor sociale şi trecerea acestora în dreptul salariaţilor. Mişa a adăugat că o altă simplificare este legată de reducerea numărului de contribuţii plătite în prezent de salariat şi angajator, de la 9 la 3: contribuţia pentru pensie (CAS) plătită pentru salariat, contribuţia pentru sănătate (CASS) plătită pentru salariat, contribuţia asiguratoare pentru muncă suportată de către angajator. Conform ministrului Finanţelor, cei care desfăşoară activităţi independente nu vor mai plăti contribuţii sociale la nivelul veniturilor din aceste activităţi, ci la nivelul salariului minim pe economie.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Secretul mastii
Drama

Secretul mastii

În jurul anului 1700, prințul moștenitor Lee Seon luptă împotriva organizației Pyunsoohwae, organizație care se pregătește să privatizeze alimentarea cu apă a Joseon-ului.

vezi detalii
Rebelul
Drama

Rebelul

Acțiunea se petrece în timpul domniei faimosului tiran Yeonsangun, și spune povestea lui Hong Gil-dong, fiul unui servitor, și călătoria sa în a deveni primul activist revoluționar al Joseonului.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook