Revendicări și protestePolițiștii au început protestele faţă de politicile fiscal-bugetare. Ei amenință că ar putea ajunge până la boicotarea alegerilor din 2024.

AMBIANTA

Aceștia cer includerea în bugetul public aferent anului 2024 a sumelor pentru plata personalului MAI care va fi implicat în cele două scrutine de alegeri de anul viitor, similar membrilor birourilor electorale de circumscripţie. Totodată, cer actualizarea salariilor, de la 1 ianuarie 2024, în raport cu indicele de inflaţie stabilit oficial de către INS, dar şi cu preţurile principalelor produse de consum şi ale utilităţilor.

MARIUS IONESCU, vicepreședinte, SNPPC

"Dacă nu se schimbă ceva în ceea ce privește drepturile polițistului pentru că polițistul, îl trimiți să lucreze acolo unde ai tu ca stat nevoie de el și îi dai de exemplu un drept de chirie care este înghețat la nivelul anului 2009, adică 400-450 de lei în condițiile în care o chirie în Constanța, în București, în Timișoara și așa mai departe, costă câteva sute de euro, deci practic el își cheltuiește tot salariul, deci tot salariul pe chirie ca să poată să stea undeva ca să aibă și el niște condiții, să se spele, să doarmă, și să mănânce, păi în condițiile astea în care el practic rămâne fără o sursă de venit cum vrem ca să fie incoruptibil, să fie cel mai bine pregătit polițist din Europa."

 MIHAI ZLAT, vicepreședinte, SNPPC

"Am observat aceste intenții ale Guvernului de a mări salariile bugetarilor cu 5%, este incredibil așa ceva, vorbim de o actualizare care ar fi fost normală cel puțin cu rata inflației de 13,8 %, în rest orice majorare sau actualizare, de fapt sub 13,8 înseamnă o scădere a puterii de cumpărare a oricărui angajat din România, implicit a noastră, a polițiștilor. În același timp noi avem revendicări foarte clare pe niște restanțe salariale vorbim de sume cuprinse între 500 de lei și 1000 de lei pentru fiecare polițist care izvorăsc din calculul sporurilor la anul 2018 când salariile erau mult mai mici și ele trebuie făcute la nivelul acestul an."

De asemenea, polițiștii cer asigurarea protecţiei juridice a poliţistului, prin modificarea legislaţiei, în sensul incriminării mai drastice a faptelor de ultraj, modernizarea Statutului poliţistului şi adoptarea unui Ghid al carierei în profesia de poliţist, în concordanţă cu realităţile actuale. Oamenii legii mai vor actualizarea normei de hrană şi a normei de echipare, în raport cu statisticile oficiale ale Institutului Național de Statistică şi cu prevederile legale în domeniu și indexarea pensiilor militare de stat conform celor din sistemul de pensii publice. Polițiștii au anunțat că protestele vor continua până când li se vor accepta toate revendicările.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook