Revendicările polițiștilor



Polițiștii au pichetat sediul Ministerului de Interne, nemulțumiți de salarizare și de statutul acestei categorii profesionale. La protest au participat și membri ai Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate. Sindicaliștii din Poliție susțin că ultimele discuții la nivelul Ministerui Afacerilor Interne și Guvernului României au fost sărace în soluții, lipsite de conținut referitoare la acordarea restanțelor din legea 153/2017.

(AMBIANȚĂ PROTEST)

NICOLAE CÂRLAN, secretar general, SNPPC ”Vorbim aici de restanțe neacordate de aproximativ doi ani de zile. Nu doresc să închidă legea 153, pentru a trece la așa mult anunțata nouă lege a salarizării asumată prin PNRR. Nu este normal să treci la o nouă lege a salarizării fără a închide această lege 153. Solicităm pe de altă parte și un ghid al carierei, astfel încât în Poliția Română să ajungă să lucreze în funcțiile de conducere polițiști cu experiență, care știu să facă această meserie.”

MIHAI ZLAT, vicepreședinte, SNPPC ”Din păcate, suntem nevoiți să ieșim din nou în stradă astăzi, pentru că avem foarte multe probleme care nu au fost rezolvate în ultimii ani de miniștrii de Interne care au fost aici. Toți s-au zbătut în aceeași mediocritate și nu au venit cu măsuri clare, concrete, pentru polițiști. Noi avem nevoie de un ministru al polițiștilor, al jandarmilor, al pompierilor, nu de un ministru al Guvernului. Vorbim de revendicări foarte clare. Domnul Bode ne-a promis actualizarea sporurilor și indemnizațiilor, în mai, la salariul actual de funcție pe care îl avem fiecare și nu la nivelul anului 2009, cum se întâmplă acum.”

LAURENȚIU DIMITRIU, președinte, Filiala Sector 6 SCMD ”Scoaterea pensiilor militare de stat din PNRR pentru că noi avem cu totul și cu totul altă sursă de finanțare, conform acordului NATO anexă. Vrem aplicarea în integralitate.”

(AMBIANȚĂ PROTEST)

Numărul în scădere al candidaților în școlile de poliție, demisiile și pensionările în lanț pentru a ieși din sistem, normele de hrană și echipare și legile Justiției în ceea ce privește consumul de droguri se află, de asemenea, pe lista nemulțumirilor angajaților din MAI.

MIHAI ZLAT, vicepreședinte, SNPPC ”Trebuie să se înțeleagă că este nevoie de siguranță. Este nevoie ca poliția să ocupe strada, nu infractorii. Observați cât au crescut infracțiunile și cât s-a dezvoltat zona asta a criminalității în ultimii ani, tot din cauza acestor politicieni care nu au legiferat corect. Nu au venit cu măsuri drastice, de sancționare pentru cei care comit infracțiuni. Zona Justiției, observăm foarte multe condamnări cu suspendare. Avem nevoie de măsuri radicale, de măsuri drastice.”

Polițiștii au anunțat că vor continua protestele și săptămâna viitoare, la sediul Ministerului Afacerilor Interne și în Piața Victoriei.


Recomanda prietenilor tai

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Omul padurii
Aventura

Omul padurii

Serialul urmărește peripețiile unui pădurar, Pietro Thiene, care este un adevărat om al muntelui și bun cunoscător al naturii. Acesta, însă, ascunde un secret teribil din trecut. Ca alpinist cu experiență, el a asistat la căderea fatidică a soției sale în timp ce încerca să escaladeze un zid provocator.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii
Anupamaa
Drama

Anupamaa

Anupamaa a sacrificat mult pentru a deveni o soție loială, o noră devotată și o mamă iubitoare. Dar a primit, în schimb, doar lipsă de respect din partea tuturor. După ce realizează situația în care se află, Anupamaa decide să-și trăiască viața în condițiile ei.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook