Rezoluția privind autonomia Ținutului Secuiesc, inacceptabilăReacţii categorice, după ce trei formaţiuni politice maghiare au semnat o declaraţie comună prin care cer autonomia Ţinutului Secuiesc! Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că autonomia teritorială pentru Ţinutul Secuiesc este un lucru neconstituţional, de neacceptat şi de nenegociat. La rândul său, preşedintele liberal Ludovic Orban a anunţat că PNL respinge categoric solicitarea celor trei partide maghiare, susţinând că iniţiativa nu are şanse să fie pusă în practică. În rezoluţia semnată luni, la Cluj-Napoca, de Uniunea Democrată Maghiară din România, Partidul Civic Maghiar şi Partidul Popular Maghiar din Transilvania, se afirmă că Ţinutul Secuiesc ar trebui să devină “o regiune autonomă în limitele sale istorice”, cu organism de decizie cu competenţe legislative şi executive regionale, iar statutul limbii maghiare ar trebui să fie egal cu cel al limbii române. Documentul vorbeşte despre trei tipuri de autonomie, respectiv cea regională sau teritorială, autonomia locală pentru acele comunităţi care trăiesc în condiţii interetnice şi autonomia culturală, în primul rând pentru diaspora.

CĂTĂLINA CINCĂ, reporter “Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că aceste trei forme de autonomie trebuie discutate discutate cu majoritatea românească şi codificate din punct de vedere legislativ."

Partidele maghiare doresc de asemenea un statut administrativ special şi bilingv pentru regiunea Partium, unde trăieşte mai mult de o treime a comunităţii maghiare din Transilvania- Denumirea de Partium se referă în prezent la teritorii din actualele judeţe Arad, Bihor, Satu Mare şi Timiş.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Mr. Bean
Comedie

Mr. Bean

Mr. Bean este un adult care pare să fie născut ieri. De altfel, fiecare episod începe cu imaginea acestuia picat din lună. Este complet ignorant când trebuie să facă niște lucruri simple, însă incredibil de inventiv când găsește soluții la care niciun om normal nu s-ar gândi.

vezi detalii
Veterinarul
Drama

Veterinarul

Drama îşi desfăşoară acţiunea în timpul dinastiei Joseon. Un om care se naște sărac, începe prin a fi medic veterinar, îngrijind cai, apoi devine medic regal și primul chirurg cu practici orientale.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook