Rezultate slabe la Evaluarea NaţionalăRezultate dezastruoase la Evaluarea Națională! Doar 73,5 la sută din absolvenţii clasei a VIII-a au obţinut medii mai mari sau egale cu 5, în timp ce numai 319 candidaţi au avut medii de 10, dintre care 53 în Bucureşti. Procentul celor care au încheiat examenul cu note peste 5 a fost mai mic în acest an, comparativ cu sesiunea din 2017 dinainte de contestaţii, când 76,9 la sută din candidaţi au avut medii peste 5. Şi numărul celor care au încheiat examenul cu media generală 10 a fost mai mic, anul trecut 467 de candidaţi obţinând rezultatul maxim. Proba de matematică a fost o adevărată piatră de încercare pentru candidaţi. Doar 61,3% din candidaţi au luat note peste cinci, în timp ce la proba de Limba şi literatura română au obţinut note peste cinci 83% dintre candidaţi.
În cinci unităţi de învăţământ tot din județul Tulcea nu s-a înregistrat nicio medie de 5. În Galaţi, doi elevi au obţinut media generală 1. Conform Ministerului Educaţiei Naţionake, rata de participare a fost de 94,8 la sută. Elevii nemulțumiți de note au depus deja contestații. Acestea vor fi rezolvate în următoarele zile, iar rezultatele finale vor fi afișate pe 23 iunie, sâmbătă. Media de la Evaluarea Națională va conta în proporție de 80% pentru admiterea la liceu, iar restul de 20% va fi reprezentat de media din clasele V - VIII. În acest an, peste 150.000 de elevi s-au înscris pentru probele de la Evaluarea Națională 2018. Anul trecut, promovabilitatea a fost de 77% la examen, după rezolvarea contestațiilor.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Mr. Bean
Comedie

Mr. Bean

Mr. Bean este un adult care pare să fie născut ieri. De altfel, fiecare episod începe cu imaginea acestuia picat din lună. Este complet ignorant când trebuie să facă niște lucruri simple, însă incredibil de inventiv când găsește soluții la care niciun om normal nu s-ar gândi.

vezi detalii
Veterinarul
Drama

Veterinarul

Drama îşi desfăşoară acţiunea în timpul dinastiei Joseon. Un om care se naște sărac, începe prin a fi medic veterinar, îngrijind cai, apoi devine medic regal și primul chirurg cu practici orientale.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook