Rezultatele la examenul de bacalaureat au fost publicate, urmează contestațiileEmoţii mari pentru tinerii care au susținut examenul de maturitate! Rezultatele la bac au fost publicate, astăzi, după ora 12.00 pe site-ul http://bacalaureat.edu.ro. În intervalul orar 16.00 - 20.00 sunt depuse contestațiile, la centrele de examen unde au fost susţinut probele. Potrivit rezultatelor înainte de soluționarea contestațiilor, 71,4 la sută dintre candidaţi au reuşit să ia o notă de trecere la prima sesiune a examenului de maturitate. Anul trecut, înainte de rezolvarea contestaţiilor, rata de promovare a fost de 66,7 la sută.

ALEXANDRU VLĂDESCU, reporter "Examenul de Bacalaureat 2017 este unul atipic, deoarece din acest an nota comisiei de contestaţii este cea finală. Practic, nu se mai aplică regula celor 0,5 puncte diferenţă între nota de la evalurea iniţială şi cea de la contestaţii."

La nivel naţional, 97 de absolvenţi au obţinut media 10 la bacalaureat. Sibiu, Bacău, Iaşi şi Cluj sunt judeţele cu cea mai mare rată de promovare, cu peste 83 la sută. La polul opus, în zece licee din ţară promovarea la bac este zero, potrivit ministrului Educaţiei, Liviu Pop. El a precizat că acestea vor intra în lichidare la forma învăţământ liceal, urmând să continue ca şcoli generale.

VOX "Din câte am înţeles, sunt note bune. Lumea e nedumerită la română."

VOX "Sunt bune. Sunt tristă că am luat 9,60 la Română. Nu ştiu dacă să fac contestaţie."

VOX "A fost foarte ok! Am o medie care mă mulţumeşte."

La această sesiune a bacalaureatului, s-au înscris peste 135.000 de elevi, dar s-au prezentat doar circa 128.000. Din examen au fost eliminaţi 179 de candidaţi. Rezultatele finale după soluționarea contestațiilor vor fi publicate în 10 iulie.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Veterinarul
Drama

Veterinarul

Drama îşi desfăşoară acţiunea în timpul dinastiei Joseon. Un om care se naște sărac, începe prin a fi medic veterinar, îngrijind cai, apoi devine medic regal și primul chirurg cu practici orientale.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook