Roboți pentru terapia copiilor cu autism



Doi roboți de ultimă generație, folosiți de psihologi în terapia copiilor cu autism, la Constanța! Cei doi roboți, care cântă și dansează, completează echipa de psihologi din cadrul Centrului de Autism „Marea Neagră”. Prima ședință de terapie cu roboți a avut loc chiar astăzi, de Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului, în cadrul căreia a fost lansat proiectul Robotul Nao - terapeutul copiilor. Potrivit reprezentanților centrului din Constanța, Nao va lucra zilnic cu copiii, în sesiuni de terapie cu durata de 20 de minute, pe parcursul cărora va pune întrebări și va oferi răspunsuri.

ANA IACUB, reporter “Terapeutul Nao știe și o mulțime de trucuri menite să-i atragă pe copiii cu autism. Dansează, cântă șiface glume. Eeste socotit drept cel mai spectaculos robot umanoid din întreagă lume. A ajuns să lucreze în peste 200 de instituții de învățământ, vorbește 22 de limbi de circulație internațională și a fost prezentat, deja, în peste 100 de țări din întreagă lume.”

Robotul Nao va merge într-un turneu în 10 orașe din România, pentru a interacționa cu copiii. Va fi prezentat, de asemenea, în târguri și expoziții pe tema educației. Proiectul Nao urmărește implementarea unui program terapeutic adaptat în limba română, care să le permită psihologilor o mai bună comunicare cu micii pacienți cu autism și o interacțiune eficientă. Nao a fost folosit în cadrul programului "Robot for autism". Specialiștii în domeniu consideră că rezultatele sunt spectaculoase, deoarece interacțiunea cu robotul Nao reprezintă un puternic factor motivator pentru copil.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook