Roiule Perseidelor, la cote maxime în această noapteVeşti bune pentru pasionaţii de astronomie! Curentul de meteori Perseide va înregistra un maxim în această noapte. Perioada de activitate a fenomenului a început în 17 iulie şi se va încheia pe 24 august. În această perioadă, pot fi observaţi, pe lângă meteorii ce nu aparţin unui curent, şi meteori ce par că vin din constelaţia Perseus. Din România nu se va vedea însă maximul, din cauză că la noi va fi zi, dar se va putea observa panta ascendentă şi cea descendentă a maximului. Din oraşele mari, vor putea fi observaţi doar 10-20 de meteori pe oră, în timp ce din locurile cu cer curat, lipsit de lumini parazite, vor putea fi văzuţi până la 100 de meteori pe oră. Cea mai bună perioadă de observare este, însă, după miezul nopţii până spre dimineaţă. Potrivit specialiștilor în astronomie, meteorii pot fi observaţi şi fără un instrument astronomic, urmărind pur și simplu bolta cerească.

ALEXANDRU VLĂDESCU, reporter "Ce înseamnă acest fenomen? Pe cer se vede, de fapt, dâra luminoasă lăsată de o particulă cu un diametru de sub un milimetru. Această particulă aprinde aerul, atunci când intră în atmosfera Pământului. Pentru o fracţioune de secundă, acest fenomen este vizibil şi de aici, de jos, de pe Terra."

Perseidele nu reprezintă însă o ploaie de stele, ci una de meteoriţi. În timpul unei ploi de stele se pot observa câteva mii de meteori pe oră, acestea fiind foarte rare. Curentul de meteori Perseide apare de obicei, în luna august. Perseidele sunt cunoscute pentru că se manifestă într-o perioadă a concediilor şi a vacanţelor, în care oamenii petrec mai mult timp sub cerul liber, noaptea.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Veterinarul
Drama

Veterinarul

Drama îşi desfăşoară acţiunea în timpul dinastiei Joseon. Un om care se naște sărac, începe prin a fi medic veterinar, îngrijind cai, apoi devine medic regal și primul chirurg cu practici orientale.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook