România ar putea fi educată



(AMBIANȚĂ IMN)

Festivitate amplă de început de an școlar, la Colegiul Național ”Grigore Moisil” din București! La festivitate au fost prezenți președintele Klaus Iohannis, ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu și alți oficiali. În ton cu proiectul ”România Educată”, oficialii prezenți le-au adresat mesaje încurajatoare elevilor, părinților și cadrelor didactice.

KLAUS IOHANNIS, președintele României ”Dacă vrem profesioniști, atunci haideți să le recunoaștem importanța, să investim în formarea lor și să le dăm șanse egale. Toate aceste modificări nu pot fi, însă, operate fără o colaborare sinceră între școală, părinți și comunitate, în așa fel, încât să existe respect pentru rolul fiecăruia, încredere și ajutor reciproc."

SORIN CÎMPEANU, ministrul Educației ”Școala se va schimba grație proiectului ”România Educată”, care are ca obiectiv principal realizarea unui just echilibru între susținerea echității, susținerea accesului fiecărui copil din această țară la un învățământ de calitate, pe de o parte, și susținerea perfomanței elevilor români."

CIPRIAN CIUCU, primar, Sector 6 București "Am făcut un tur de forță în această vară, pentru ca toate cele 67 de unități de învățământ pe care le avem, să poată să înceapă cursurile în condiții bune. Am avut efectiv multe investiții în mobilier școlar, am renovat, de la toalete, până la săli de clasă.”

Mulți dintre elevi au planuri și obiective clare în acest an școlar, pe care cadrele didactice își doresc să le susțină.

MARIA, elevă "Învăț la fiecare materie, îmi fac temele, poate particip și la unul dintre cluburile cu activități suplimentare."

ROBERT, elev "- Mă atrag colegii și profesorii care sunt ok. Chiar îmi face plăcere să vin la școală. - Ce ți-ai propus pentru acest an școlar? - Să-mi măresc notele și să-mi fac mai mulți prieteni, să nu mai existe neînțelegeri.”

TRAIAN PREDA, cadru didactic, Colegiul „Grigore Moisil” "Recomandările ar fi să încercăm să ne gândim ce așteptări avem de la elevi și ce fel de elev vrem să creăm, ce rezultate dorim să avem și în funcție de rezultate și ceea ce ne propunem să fie și măsurile în sensul acesta."

GABRIELA DIMULESCU, cadru didactic, Colegiul „Grigore Moisil” "Predau chimie și în principiu, experimentul de laborator este cea mai potrivită alegere pentru atragerea interesului copiilor."

Prin programul ”România Educată”, Executivul și-a asumat realizarea unui nou cadru legislativ și investiții majore în creșe, grădinițe, școli, licee și universități. Totuși, părinții vor ca atenția guvernanților să se îndrepte și către rezolvarea unor probleme care îi îngrijorează. Cele mai importante sunt sănătatea copiilor, bullying-ul, materia stufoasă în care mai apar erori și informații perimate, precum și mulțimea de teme care consumă total timpul elevului.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook