România are nevoie de sânge



Criză de sânge în spitalele românești! Tot mai mulți pacienți au nevoie urgentă de transfuzie, motiv pentru care Institutul Clinic Fundeni a organizat o campanie fără precedent, prin care angajații donează sânge. Prin această inițiativă se face de asemenea apel către populație, pentru a se gândi la cei care au nevoie de sânge, în urma unui accident sau a unei maladii.

dr. DOINA GOȘA, director, Centrul de Transfuzie Sanguină București

"Ne aflăm la Institulul Clinic Fundeni unde se fac toate tipurile de transplant, se fac cu suport transfuzional, de aceea este lăudabilă inițiativa conducerii Institululi Clinic Fundeni de a lansa această campanie de promovare și donare de sânge, care practic prornește din rândul medicilor și asistenților de aici și eu cred că nu numai. Sper că și ceilalți le vor urma inițiativa și sper că si populația din jurul spitalului să vină să doneze sânge, pentru că nevoia este mare. Încă suntem pe ultimul loc în Europa în ceea ce privește donarea de sânge și trebuie să facem toate eforturile MUSCĂ să schimbăm această statistică."

Prin inițiativa angajaților, se trage un semnal de alarmă pentru ca numărul de donatori să crească și pentru ca viața să poată continua.

prof. dr. ALINA DANIELA TĂNASE, manager, Institutul Clinic Fundeni

"Să plecăm de la exemplul personalului din Institutul Clinic Fundeni pentru a crește donarea de sânge și a ajuta pacienții noștri. Cred că dacă plecăm de la exemplul propriu, cu siguranță cei din jurul nostru, aparținătorii, prietenii și toți cei care știu că e nevoie de sânge, ne vor urma și nevoia este enormă. În I.C. Fundeni avem secții mari chirurgicale, avem hematologie cu sute de paturi, atât pentru adulți, cât și pentru copii MUSCĂ sunt secții unde 100% din pacienți solicită produse de sânge în fiecare zi . Pentru a ne putea face tratamentul și a putea salva vieți, nu sunt doar vorbe goale, avem nevoie de sânge. "

dr. DOINA GOȘA, director, Centrul de Transfuzie Sanguină București

"Nevoia de sânge este în continuare mare și este normal să fie așa, având în vedere că medicina se dezvoltă. Din păcate și numărul pacienților care necesită transfuzie este din ce în ce mai mare, având în vedere oncologia, numărul de cancere este din ce în ce mai mare."

Deocamdată nu s-a descoperit un înlocuitor pentru sânge, așa că donarea este singura soluție pentru a putea face fața nevoilor de sânge și elemente ale sangelui necesare transfuziilor. Sângele este o resursă națională, iar donarea este un act voluntar și anonim, absolut necesar. De asemenea, procesul de selecție este extrem de riguros și necesită efectuarea unor pași importanți, responsabilitatea securității transfuzionale fiind pe măsura importanței sângelui.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook