România cere ajutor european, în criza imunoglobulineiMăsură extremă în criza imunoglobulinei! România a activat mecanismul de protecţie civilă, cerând oficial ajutorul ţărilor din Uniunea Europeană şi NATO. Ministrul Sănătății a declarat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că aceasta a fost singura soluție pentru sutele de pacienți care au nevoie de tratament.

ALEXANDRA GEORGESCU, reporter "Ministrul Sănătății a anunțat că în acest moment în România nu există nicio doză de imunoglobulină și că au existat promisiuni că vor fi aduse în luna aprilie, însă pacienții nu se pot baza doar pe promisiuni. Sorina Pintea a declarat că acesta este motivul pentru care a decis declanșarea mecanismului european de protecție civilă și a primit deja un răspuns de la Crucea Roșie din Austria."

Potrivit datelor disponibile la Ministerul Sănătăţii, în România sunt necesare lunar aproximativ 5.000 de doze de imunoglobulină, iar preţul unei doze este de aproximativ 100 de euro. Șefa Sănătății a precizat că discontinuităţile în aprovizionarea cu imunoglobulină au fost generate de retragerea de pe piaţă a producătorilor care asigurau peste 80% din necesar. Demersurile pentru achiziţionarea imunoglobulinei vor fi realizate de către Compania Naţională „UNIFARM” SA, care va acoperi şi costurile. Criza imunoglobulinei este folosită și ca argument în divergențele de pe scena politică. Liberalii acuză PSD de populism în această criză, deoarece au impus vânzarea acestui medicament la cel mai mic preţ din Uniunea Europeană, măsură care a dus la retragerea producătorilor de pe piaţă.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Mr. Bean
Comedie

Mr. Bean

Mr. Bean este un adult care pare să fie născut ieri. De altfel, fiecare episod începe cu imaginea acestuia picat din lună. Este complet ignorant când trebuie să facă niște lucruri simple, însă incredibil de inventiv când găsește soluții la care niciun om normal nu s-ar gândi.

vezi detalii
Veterinarul
Drama

Veterinarul

Drama îşi desfăşoară acţiunea în timpul dinastiei Joseon. Un om care se naște sărac, începe prin a fi medic veterinar, îngrijind cai, apoi devine medic regal și primul chirurg cu practici orientale.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook