România, fără proiecte de infrastructurăRomânia, la coada clasamentului UE al ţărilor care beneficiază de Planul de Investiţii pentru Europa! Vicepreşedintele Comisiei Europene, Jyrki Katainen a explicat la Bruxelles că nu a existat până în prezent prea mult interes din partea mediului de afaceri din ţara noastră. Totuşi, în viitor, Comisia va acorda mai multă asistenţă tehnică României.


JYRKI KATAINEN, vicepreşedinte, Comisia Europeană: "Una din marile provocări ale României este că nu există proiecte de infrastructură. [...] Am fost in Romania in luna septembrie, am incercat sa conving băncile private să se intereseze de oportunităţile FEIS şi cred ca le-am dat răspunsuri potrivite despre cum pot folosi FEIS dar asta va lua timp."


Fondul european pentru investiții strategice (FEIS) stă la baza Planului de investiții pentru Europa. FEIS, creat de Comisia Europeană în colaborare cu Banca Europeană de Investiţii, şi-a propus stimularea creării de slujbe. Pentru aceasta, FEIS trebuie să susţină proiecte mai riscante, în infrastructură, educație, cercetare și inovare, precum și finanțarea de risc pentru întreprinderile mici şi mijlocii. Potrivit estimărilor Comisiei Europene, prin Planul de Investiţii pentru Europa, companiile private şi publice pot atrage investiţii de cel puţin 500 de miliarde de euro până în anul 2020. Planul de investiții are rezultate în aproape toate ţările UE, pe primele locuri situându-se Italia, Franţa şi Marea Britanie. În schimb, în România, aflată doar în faţa Ungariei, Sloveniei, Maltei şi Ciprului există doar un proiect aprobat pentru infrastructură şi două acorduri aprobate pentru IMM-uri de care vor beneficia aproximativ 150 de întreprinderi mici şi start-upuri.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Furie si dragoste
Aventura

Furie si dragoste

Jolanne de Valcourt, o tânără frumoasă și rebelă, este fiica nelegitimă, dar totuși recunoscută, a marchizului de Valcourt. Fratele său vitreg, Philippe de Valcourt, îi înscenează infracțiuni comise de el, inclusiv o crimă de înaltă trădare iar Jolanne este condamnată la moarte.

vezi detalii
Suflete tradate
Drama

Suflete tradate

“Suflete tradate” spune povestea fascinanta a doua verisoare, Rashi si Gopi, complet diferite una de cealalta, care, in urma casatoriei, locuiesc in aceeasi casa, impreuna cu familia extinsa.

vezi detalii
Comerciantul
Drama istorica

Comerciantul

Mulți oameni măreți au avut începuturi modeste. Spre finalul tumultuoasei Dinastii Joseon, Chun Bong Sam este un negustor ambulant care a moștenit conducerea unui grup comerciant în dificultate.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook