România împrumută bani, pentru a construi închisoriÎnchisori construite din împrumut! Legea recursului compensatoriu a fost abrogată, dar România trebuie să se conformeze directivei europene privind asigurarea condițiilor decente în penitenciare. Prin urmare, statul român va împrumuta 177 de milioane de euro de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, pentru a construi două penitenciare care vor avea și facilităţi pentru gardieni. Construcția celor două închisori va crea 1.900 de locuri pentru diverse categorii de deținuți și va avea un impact direct asupra îmbunătățirii condițiilor de viață ale acestora, prin reducerea supra-aglomerării. Proiectul va asigura și pregătire profesională pentru angajații penitenciarelor, dar și facilități de recuperare și pregătire a acestora. Prin asigurarea acestor facilități se urmărește creșterea nivelului profesional al personalului și reducerea absenteismului provocat de boli profesionale.

COSMINA STOIAN, reporter „Proiectul prevede construirea unui penitenciar cu 1.000 de locuri de detenție, în Berceni, județul Prahova și construirea unui penitenciar cu 900 locuri de detenție în localitatea Unguriu din județul Buzău. Totodată, prevede construirea unei facilități de pregătire a personalului în Pantelimon, județul Ilfov și construirea unui centru pentru recuperarea capacității de muncă a ofițerilor din penitenciare în localitatea Rodbav din județul Brașov.”

Costul total net al proiectului este de 221,5 milioane de euro, din care 177 de milioane de euro, adică circa 80% din costul total, se va acoperi din împrumutul contractat de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei. Diferența, respectiv echivalentul a 44,5 milioane de euro, reprezintă contribuția statului român. În expunerea de motive se precizează faptul că se are în vedere o majorare a contribuției României din taxele și impozitele aferente proiectului, datorate pe teritoriul României.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Destine implinite
Drama

Destine implinite

"Destine implinite" este povestea de iubire dintre Sandhya, o tanara de nouasprezece ani, si Sooraj, iubitul ei, poveste care pare sa se transforme, incet, incet, dintr-o dragoste la prima vedere, intr-o mare dezamagire.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Iubirea invinge
Drama

Iubirea invinge

Anurag Basu și Prerna Sharma par a fi făcuți unul pentru celălalt. Totuși, pentru a putea fi împreună, viața îi supune la multe încercări. Va reuși dragostea să iasă învingătoare?

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook