România, în carantină parțialăDe astăzi, timp de 30 de zile, România se află în carantină parțială, după ce Ordonanța de Urgență și Hotărârea de Guvern, care stabilesc o serie de restrictii la nivel national, au fost publicate în Monitorul Oficial! Astfel, reapare declarația pe proprie răspundere, pentru a justifica deplasarea pe timpul nopții, între orele 23:00 și 5:00. Masca de protecție devine obligatorie în toată țara, în spațiile publice și în cele comerciale, în mijloacele de transport în comun și la locul de muncă, pe tot teritoriul țării, pentru toate persoanele cu vârste peste 5 ani împliniți. În vederea evitării aglomerării transportului public, angajații, atât de la stat, cât și cei de la privat, vor lucra în regim de telemuncă, acolo unde este posibil. În schimb, acolo unde specificul activității nu permite munca online, se organizează programul de lucru astfel încât personalul să lucreze cu o diferență de cel puțin 2 ore între ture. De asemenea, toate școlile din țară trec în sistem de predare online. Totodată, pieţele organizate în spații închise şi târgurile se vor închide. Vor functiona doar piețele care au pereți rabatabili, deci funcționează în spații deschise. Acolo unde piețele nu se pot deschide, mesele alocate producătorilor agricoli vor fi scoase în spații deschise, pe alei sau pe străzile din proximitatea piețelor. Primăriile trebuie sa organizeze piețe agroalimentare volante în aer liber pe alte amplasamente. În toate localitățile din România, se interzicere circulația persoanelor în afara locuinței, în intervalul orar 23.00 – 05.00, excepție făcând cei care se deplasează în interes de serviciu și pentru asistență medicală care nu poate fi amânată. De asemenea, sunt permise deplasarea în afara localităților a persoanei care se află în tranzit sau efectuează o călătorie al cărei interval orar se suprapune cu perioada interdicției, precum cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, și care patet fi dovedită prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei. În plus este permisă deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea sau însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori deces al unui membru de familie. La finalul celor 30 de zile de carantină partială se vor menține, elimina sau modifica aceste restricții, în funcție de evoluția situației epidemiologice.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook