România, în sărăcie energeticăRomânia, ca-n Evul Mediu! Peste 460.000 de gospodării nu au acces formal la energie electrică, iar aproximativ 20% dintre cetățeni trăiesc în sărăcie energetică. Dintre gospodăriile din România aflate în sărăcie energetică, mai puțin de 5% primesc ajutoare de la stat. Mai rău, nu există un plan naţional de combatere a sărăciei energetice. O problemă extrem de gravă, care reflectă neputința guvernanților de a găsi soluții viabile pentru dezvoltarea țării. Mai multe organizații nonguvernamentale au participat, vineri, la o dezbatere publică pentru găsirea unor soluţii care să le asigure cetățenilor accesul la energie electrică. Inspirându-se din experiențele altor state europene, vorbitorii au menționat măsurile luate de aceste țări, pentru combaterea sărăciei energetice, atât pe termen scurt, financiare şi non-financiare, cât şi pe termen lung.

CORINA MURAFA, expert în politici energetice

RADU DUDĂU, reprezentant ONG

Experții în politici energetice propun măsuri structurale pe termen lung, precum consiliere privind eficienţa energetică, măsuri de îmbunătăţire a locuinţelor, granturi pentru înlocuirea echipamentelor electrocasnice. Potrivit site-ului economica.net, din ultimul recensământ rezultă că, în România, la ora actuală, 280.000 de locuinţe nu au instalaţie electrică. Mai mult, 800.000 de consumatori au tarife sociale, număr care se suprapune cu al cetățenilor care primesc ajutor de încălzire. De ajutoare de încălzire pentru electricitate beneficiază doar 8.000 de gospodării şi există circa 400.000 de gospodării din România cu acces informal la electricitate.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Mr. Bean
Comedie

Mr. Bean

Mr. Bean este un adult care pare să fie născut ieri. De altfel, fiecare episod începe cu imaginea acestuia picat din lună. Este complet ignorant când trebuie să facă niște lucruri simple, însă incredibil de inventiv când găsește soluții la care niciun om normal nu s-ar gândi.

vezi detalii
Veterinarul
Drama

Veterinarul

Drama îşi desfăşoară acţiunea în timpul dinastiei Joseon. Un om care se naște sărac, începe prin a fi medic veterinar, îngrijind cai, apoi devine medic regal și primul chirurg cu practici orientale.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook