România ocupă ultimul loc în Europa în ceeea ce privește statutul profesorilorMeseria de profesor nu mai este atractivă în România! Profesorii nu mai sunt respectați de către societate, iar părinții nu le mai recomandă copiilor intrarea în sistemul educațional, arată un raport al Fundației Romanian Business Leaders și D&D Research. Țara noastră ocupă ante-penultimul loc în lume și ultimul loc în Europa în ceeea ce privește indexul global al statutului profesorilor în societate, potrivit cercetării. Studiul arată că astăzi, meseria de profesor este indezirabilă. Jumătate dintre profesorii care au participat la studiu spun că nu și-ar încuraja propriii copii să devină profesori. În același timp, o treime dintre părinți nu și-ar direcționa copiii să urmeze o carieră în învățământ.

DAN PETREA, oraganizator
"Mai sunt profesorii respectați în ziua de astăzi de către elevi și părinți? Mai mult de către părinți decât de către elevi? (...) Cum să îmbunătățin acest lucru? (...) Ar trebui să răspundă la această întrebare oamenii din Guvern și din Ministerul Educației, dar ce am putea face noi ca oameni, trebuie să-i respectăm noi pe profesori și să nu ne raportăm la această profesie ca la o afacere."

MĂRIUCA TALPEȘ, organizator

"Ar trebui să finanțeze sistemul de învătâmânt, acel 6% care e scris în legea educației, ar trebui să fie dat educației, astfel încât salariul debutanților să crească imediat pentru că meseria să fei atractivă, (...) ar trebui să avem cu toți grijă ca domnii profesori să lucreze foarte bine împreună și noi să lucrăm împreună cu dascălii."

Fundația Romanian Business Leaders și D&D Research cere ca educația să fie finanțată cu 6% din PIB, așa cum prevede legea, astfel încât să intre în sistemul de învățământ tineri cu vocație. Totodată specialiştii spun că pregătirea inițială a viitorilor profesori trebuie să fie mult mai practică și aprofundată, iar dascălii pasionați și performanți să fie încurajați să rămână în sistem.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Mr. Bean
Comedie

Mr. Bean

Mr. Bean este un adult care pare să fie născut ieri. De altfel, fiecare episod începe cu imaginea acestuia picat din lună. Este complet ignorant când trebuie să facă niște lucruri simple, însă incredibil de inventiv când găsește soluții la care niciun om normal nu s-ar gândi.

vezi detalii
Veterinarul
Drama

Veterinarul

Drama îşi desfăşoară acţiunea în timpul dinastiei Joseon. Un om care se naște sărac, începe prin a fi medic veterinar, îngrijind cai, apoi devine medic regal și primul chirurg cu practici orientale.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook