România, pe lista celor 52 de locuri de vizitat în 2020, întocmită de New York Times



Carpații Meridionali, numiți și Alpii Transilvaniei sau Alpii Transilvăneni, incluși pe lista New York Times a celor 52 de locuri de vizitat în 2020. Iubitorii de călătorii sunt încurajați să se bucure de frumusețea pădurilor seculare din Europa. ”Pentru a experimenta o bucată de salbăticie reală, fără să fie nevoie sa mergeți până la capătul lumii, vizitați România. Dintre toate pădurile primare și bătrâne care mai există în Europa, 65% se află aici. Aceste păduri, în care trăiesc urși, lupi, alături de o floră și o faună incredibil de variate, pot fi întâlnite în întreaga țară, însă trebuie să vezi Carpații Meridionali, pentru o experiență completă”, notează New York Times. Publicația recomandă vizitarea Parcului Național Domogled – Valea Cernei sau a lanțurilor muntoase Făgăraș, unde se întâlnesc "mii de hectare de natură neatinsă". Diversitatea tipurilor de peisaje, peșterile termale unice în România și izvoarele termominerale oferă tuturor iubitorilor de natură experiențe inedite. Turiștii se pot bucura de drumeții, de camping sau pot înota sub cascade, scrie prestigioasa publicație americană. Lista destinațiilor este publicată anual, de New York Times, publicația fondată în 1851 care a câștigat 127 de premii Pulitzer, fiind pe primul loc în lume la acest capitol. Lista destinațiilor turistice este întocmită pe baza sondajelor realizate de jurnaliștii de călătorie și a profesioniștilor din industrie. Includerea destinației pe listă este și un prilej de a atrage atenția asupra defrișărilor ilegale. Referitor la frumusețea și importanța pădurilor din țara noastră, Prințul Charles al Marii Britanii le-a numit ”o comoară naturală neprețuită, pe un continent care si-a distrus demult cea mai mare parte din natura sălbatică”.

BIANCA ROTARU, reporter ”Printre destinațiile turistice care atrag, în ultimii ani din ce în ce mai mulți turiști din țară și străinătate se numără stațiunea Stâna de Vale, din Masivul Vlădeasa, în Munții Apuseni. Turiștii sunt atrași la Stâna de Vale de peisajul de basm, de aerul curat puternic ionizat, de cele 16 trasee montane care au ca punct de plecare stațiunea, de pârtiile amenajate pentru schi, săniuș ori tubing, dar și de atracțiile variate din Parcul de Aventuri. Alte atuuri sunt condițiile de cazare la standarde înalte asigurate în stațiune, precum și tratamentele și terapiile oferite persoanelor cu probleme de sănătate.”


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook