România, pe primul loc în topul deceselor premature, în U.E.România se situează pe primul loc în topul deceselor premature în Uniunea Europeană. Potrivit raportului Eurostat publicat astăzi, 80,1% dintre decesele înregistrate la persoane sub 75 de ani în anul 2016 ar fi putut fi evitate prin programe de prevenție, însemnând controale medicale periodice, dar și prin tratamente eficiente.

BIANCA ROTARU, reporter ”În Uniunea Europeană, două din trei decese înregistrate la persoane sub 75 de ani ar fi putut fi evitate, se arată în raportul Eurostat. Astfel, un milion două sute de mii de astfel de decese sunt considerate premature. Conceptul de „mortalitate evitabilă” are la bază convingerea că anumite decese ar fi putut fi evitate dacă ar fi existat un sistem public de sănătate eficient, dacă s-ar fi realizat intervenții de prevenire și tratamente eficiente.”

În România, peste 89.000 dintre decesele totale înregistrate în anul 2016 în cazul persoanelor sub 75 de ani, însemnând 80,1%, ar fi putut fi evitate. La acest capitol, România este urmată de Slovacia cu un procentaj de 30,8%, Lituania cu 30,1% și Bulgaria cu 29,7%. La capătul opus al clasamentului, cu cel mai mic număr de decese tratabile se situează Franța, cu un procent de 19,3%. În cazul deceselor care puteau fi evitate prin programe de prevenție, România a înregistrat un procent de 48,2%. Primele locuri la nivelul Uniunii Europene sunt ocupate de Slovenia cu 53,5%, Ungaria cu 51,7% și Estonia cu 50% . Rata cea mai mică de decese ce ar fi putut fi prevenite a fost înegistrată în Polonia și Italia, ambele cu 40,8%, Malta cu 39,9% și Bulgaria cu 35,4%. Printre cauzele principale ale deceselor ce ar fi putut fi evitate, se numără atacurile de cord cu un număr de 174.000 decese, cancerul traheal 168.000 decese și accidentele vasculare cu 87.000 decese.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Mr. Bean
Comedie

Mr. Bean

Mr. Bean este un adult care pare să fie născut ieri. De altfel, fiecare episod începe cu imaginea acestuia picat din lună. Este complet ignorant când trebuie să facă niște lucruri simple, însă incredibil de inventiv când găsește soluții la care niciun om normal nu s-ar gândi.

vezi detalii
Veterinarul
Drama

Veterinarul

Drama îşi desfăşoară acţiunea în timpul dinastiei Joseon. Un om care se naște sărac, începe prin a fi medic veterinar, îngrijind cai, apoi devine medic regal și primul chirurg cu practici orientale.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook