România se întoarce în timpRomânia se întoarce în timp. „Simfonia lalelelor”, eveniment organizat vineri la Pitești și onorat cu prezența de premierul Viorica Dăncilă, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan și de alți membri ai Guvernului, s-a transformat într-o defilare demnă de
nostagicii vremurilor dinainte de 1989. Totuşi, politicienii au părut să remarce doar florile, nu şi organizarea cu "dedicaţie".

CARMEN DAN, ministrul Afacerilor Interne

"Am văzut Piteștiul, dar nu am fost la simfonia lalelelor. E clar numai oamenii care iubesc florile pot face un efort așa de frumos."

Copiii de grădiniță au mărșăluit alături de profesori prin fața oficialilor statului, iar la un moment dat, unul dintre cadrele didactice îi atrage atenția unei fetițe să ridice privirea din pământ și să privească către primul ministru.

AMBIANȚĂ 

Întâmplarea i-a teleportat pe unii martori la defilările din vremea comunismului, când copiii mărșăluiau pentru a-i aduce omagii conducătorului mult iubit.

AMBIANȚĂ 

„Simfonia lalelelor” a continuat cu care alegorice, copii de grădiniță formând o lalea umană și copii cu dizabilități defilând în cărucioare cu rotile. Un eveniment aplaudat de părinți și cetățenii veniți la defilare. Copii îmbrăcați sumar, pe o vreme nu tocmai călduroasă, au fost puși să danseze sau să facă gimnastică în fața premierului Viorica Dăncilă. O mică gimnastă de doar trei ani a fost pusă inclusiv să stea în cap în faţa oficialilor. La final, primul ministru Dăncilă, impresionată de micuţă, i-a oferit un buchet de flori. Filosoful Mihai Șora a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook în care își arată îngrijorarea față de evenimentul de la Pitești. "Copiii din „experimentul lalelelor“ nu vor fi oameni liberi câtă vreme vor cunoaște doar încolonarea umilă în fața unei autorități, oricare ar fi acea autoritate" a scris acesta.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Mr. Bean
Comedie

Mr. Bean

Mr. Bean este un adult care pare să fie născut ieri. De altfel, fiecare episod începe cu imaginea acestuia picat din lună. Este complet ignorant când trebuie să facă niște lucruri simple, însă incredibil de inventiv când găsește soluții la care niciun om normal nu s-ar gândi.

vezi detalii
Veterinarul
Drama

Veterinarul

Drama îşi desfăşoară acţiunea în timpul dinastiei Joseon. Un om care se naște sărac, începe prin a fi medic veterinar, îngrijind cai, apoi devine medic regal și primul chirurg cu practici orientale.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook